Sfaturi oferite de profesionişti pentru un ten perfect

1 2 jpg jpeg

Iată câteva sfaturi oferite chiar de specialişti!

Exfoliază

Un machiaj îngrijit şi corect nu se poate realiza pe o piele îngroşată sau necurăţată în profunzime. Specialiştii în frumuseţe ne sfătuiesc să recurgem obligatoriu la un gomaj efectuat o dată pe săptămână. E cea mai bună metodă de autohidratare naturală a obrazului.

Produsele de exfoliere se găsesc în comerţ, dar pot fi preparate şi acasă, din tărâţe, nisip de mare, sare grunjoasă sau zaţ de cafea, care se umezesc şi cu care se freacă uşor obrazul, pentru ca peliculele de piele uscată să fie îndepărtate.

Tonifiază

Un truc mai puţin ştiut este ca dimineaţa, înainte să aplici crema de zi pe obraz, să pulverizezi pe faţă cu apă termală (se găseşte în farmacii). Ea oferă pielii un aspect sănătos şi proaspăt.

Hidratează-te din interior

Pielea trebuie să ,,bea'' apă şi din interior, astfel că trebuie să-ţi faci un obicei din a bea apă în mod regulat - minimum 2 litri pe zi de lichide (apă, ceaiuri, sucuri naturale).

Un fond de ten potrivit

Fondul de ten pe care îl foloseşti trebuie să fie în concordanţă perfectă cu culoarea pielii tale, nici mai galben, nici mai alb, nici cu o nuanţă mai închisă. Pentru un efect lifting, întinde produsul de jos în sus, pe obraz.

Cum se aplică pudra

Un praf de pudră împiedică obrazul să lucrească. Dar dacă o aplici a două oară într-o zi, tamponează faţa mai întâi cu un şerveţel, ca să absoarbă excesul de sebum. Foloseşte întotdeauna o pudră pulbere translucidă, mai deschisă decât fondul de ten, ca să nu întunece prea mult obrazul. Nu aplica niciodată pudră sub ochi, ca să nu accentueze ridurile, fie ele cât de subţiri.

Un anticearcăn discret

În loc să aplici creionul corector anticearcăn sub toată pleoapa de jos, aplică o singură tuşă în colţul interior şi intinde-o cu degetul, apoi se aplică fondul de ten.