Semnalele pielii neîngrijite corespunzător vara

1 2 jpg jpeg

Perioada scurtă de vară te îndeamnă să stai cât mai mult la soare, însă este sănătoasă această dorinţă a ta? Tu ştii care sunt semnalele transmise de organismul tău atunci când nu îţi îngrijeşti corespunzător pielea mai ales pe perioada verii?

Aspectul uscat

Mai mult ca în orice alt sezon, vara există pericolul ca pielea ta să se usuce mai repede şi să se exfolieze. Asta datorită capacităţii sale regenerante, care atunci când ceva nu este în regulă începe procesul de reparare.

Pentru a preveni acest fenomen deloc plăcut este recomandat să te hidratezi corespunzător, să consumi legume şi fructe bogate în apă, vitamine şi minerale şi să foloseşti un factor de protecţie solară special pentru tipul tău de piele.

Exfolierea pielii nu ţine doar de estitica corporală, aceasta trădează un organism deshidratat şi supus unui chin termic mult peste măsura lui.

Chiar dacă stai la plajă asigură-te că te hidratezi corespunzător şi apoi după duş aplică pe pielea bronzată ulei de jojoba, cocos sau măsline pentru a o hidrata.

Petele maronii

Sigur ai văzut la mai multe persoane din jurul tău nişte pete maronii mai ales în zona umerilor, a cefei sau a feţei. Acestea sunt zonele cele mai expuse la razele solare şi totodată apariţia lor semnalează daunele pe care pielea le are în urma statului îndelungat la soare fără să fi folosit factor de protecţie.

Pentru a preveni apariţia lor este indicat să foloseşti o loţiune de plajă cu factor de protecţie, iar în cazul în care deja te confrunţi cu apariţia lor, cel mai indicat ar fi să eviţi pe cât posibil să stai la soare.

Află ce este indicat să faci în caz de arsură solară AICI

Ridurile de vacanţă

Exact în toiul vacanţei sau imediat după ce te-ai întors din concediu ai observat apariţia unor noi linii fine pe tenul tău?

Chiar dacă un ten bronzat este mai frumos, nu întotdeauna bronzul este şi sănătos. Pentru a preveni ridurile de vacanţă asigură-te că ai aplicat o cremă cu un factor de protecţie mai ridicat, cel mai indicat fiind cel de 50 dacă vrei să stai la plajă în fiecare şi evită orele în care soarele arde foarte tare.

Nu uita să aplici seara după plajă o mască hidratantă cu avocado sau cu aloe vera, şi nici de hidratarea din cursul zilei.

Arsuri solare

După o expunere prelungită la soare, fără să bei apă, fără să foloseşti un factor de protecţie nu te expui doar pericolului de a avea parte de o arsură solară ci şi posibilităţii de a te expune la apariţia cancerului de piele.

Ori de câte ori ieşi din casă aplică-ţi creama cu factor de protecţie şi seara înainte de culcare nu uita de masca făcută dintr-un castravete ras şi două linguri de iaurt care să ţi-o aplici pe tenul curăţat în prealabil.

Uleiurile naturale mai ales cel de măsline şi de cocos de aplică întotdeauna după plajă pentru a hidrata tegumentul şi acoperă-ţi întotdeauna capul pentru a te feri de insolaţii.