Secretele frumuseţii antice aplicabile şi astăzi

1 2 jpg jpeg

Ceea ce este şi mai important de precizat este faptul că anumite produse din bucătăria ta pot fi folosite ca remediu pentru a obţine o îmbunătăţire a aspectului fizic.

Uleiul de măsline remediu bun la toate

Nu degeaba a fost numit aurul pur , el stă şi acum la baza produselor de îngrijire a pielii, părului chiar şi a unghiilor. Este unul din ingredienţii de bază pentru şampoane, geluri de duş sau creme.

Băile, secretul relaxării

Mitul conform căruia femeile romane îşi petreceau multe ore în băile lor, alternând apa rece cu cea caldă, a devenit astăzi o metodă extrem de eficientă care ajută circulaţia sangvină, calmând mai ales picioarele după o zi întreagă de stat pe tocuri.

Află care sunt virtuţile terapeutice ale uleiului de măsline AICI

Masajul cu uleiuri aromate

Cea mai adorată modalitate de relaxare a femeilor şi nu numai, iar dacă în uleiul folosit mai adaugi şi anumite esenţe frumos mirositoare, relaxarea este mai mult decât garantată.

Ţine cont de faptul că în antichitate nu existau exfoliante de tot soiul, adesea era folosită o cârpă care se înmuia în apă şi se freca apoi tot corpul pentru a se îndepărta celulele moarte.

După această exfoliere poţi să adaugi în baia ta câteva picături frumos mirositoare pentru a te bucura de un adevărat răsfăţ egiptean.

Prima epilarea a fost făcută cu zahăr

Nu se ştie de la cine a plecat această idee de a scăpa de părul nedorit, însă se pare că femeile adorau această tehnică mai ales pentru că efectul se pare a fi unul de durată.

Măşti cu miere benefice pe tot corpul

Mierea este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce frumuseţii şi este folosită pentru întreg organismul atât intern cât şi extern. Poţi să optezi pentru un scrub pe bază de miere sau să îţi faci un masaj anticelulitic cu miere. Este suficient să pui mierea în palme şi apoi să masezi energic zona afectată.

Află cum te ajută mierea să ai un corp suplu AICI

Măşti cu ou valabile şi astăzi

Există multe reţete pe bază de ou. Efectul folosirii acesteia se vede la nivelul părului mai ales deoarece îl face puternic şi strălucitor, dar şi la nivelul feţei. Albuşul de ou este foarte bun pentru stimularea secreţiei de colagen.

Ultima dar nu cea din urmă, argila

Această pudră este indispensabilă oricărei femeie. Ea face pielea să fie radiantă, părul mai puternic şi luptă împotriva celulitei.