Scapă în timp record de acnee!

1 2 jpg jpeg

Suntem într-o cursă nebună după aflarea reţetei prin care să ne păstrăm frumuseţea cât mai mult timp. Acneea, inestetica problemă care ne dă atâtea bătăi de cap, poate fi combătută cu succes dacă acorzi puţină atenţie următoarelor trucuri.

Pasta de dinţi

Unul dintre cele mai vechi trucuri, prin simpla aplicare a pastei pe locul lezat vei obţine uscarea coşului dacă o laşi să stea pe locul cu pricina peste noapte.

Nu îl va şterge definitiv de pe faţa ta, însă va fi mult mai puţin vizibil, iar dacă te alimentezi corespunzător şi te hidratezi pe tot parcusrul zilei vei observa cum aceastea vor dispărea ca prin minune.

Cubul de gheaţă magic

2 jpg jpeg

Ai observat un coş pe faţă!, Mergi repede la congelator, ia un cub de gheaţă şi aplică-l prin mişcări circulare. Pentru a face acest truc şi mai eficient, fă-ţi un ceai verde concentrat, apoi pune ceaiul în forma de gheaţă şi lasă-l la congelator până vei avea nevoie de el.

De asemenea, poţi folosi aceaste cuburi de gheaţă să le pui în apă cu lămâie şi să te hidratezi.

Pentru a te bucura de efectul inedit ai grijă să aplici de 3 ori pe zi câte un cub de gheaţă. Va ajuta considerabil la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine din zona respectivă, iar dacă te confrunţi şi cu problema cearcănelor aplică-le şi sub ochi.

Mierea, un antibiotic natural

1 2 jpg jpeg

Un bun mijloc de a lupta împotriva infecţiilor, grăbind de asemenea în cele mai multe cazuri vindecarea acneei. Aplică puţină miere pe un disc demachiant şi apoi fă câteva mişcări circulare în zona respectivă. Lasă discul pe faţă cel puţin 20 de minute după acre clăteşte bine faţa cu apă caldă din abundenţă.

Află cum te poate ajuta ananasul să scapi de tuse AICI

Usturoiul alungă acneea

1 2 jpg jpeg

Deşi multă lume fuge de acest aliment minune, sulful pe care îl conţine este extrem de eficient pentru a combate dificila problemă a acneei. Tot ce trebuie să faci este să tăi un căţel de usturoi în două şi să freci zona afectată. Lasă-l să acţioneze cel puţin 5 minute după care spală faţa cu apă cu puţin bicarbonat dizolvat. După ce te-ai spălat pe faţă evită să te ştergi cu prosopul, lasă faţa să se hidrateze ea cât are nevoie fără a grăbi acest proces.

Lămâia ajută la uscarea acneei

1 2 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că lămâia este bogată în vitamina C, se bucură de proprietăţi astringente care ajută considerabil al uscarea acneei. Aşa că, ia o lămâie stoarce-i zeama şi aplic-o cu ajutorul unui disc demachiant pe zona lezată şi las-o să acţioneze peste noapte.

Dacă poţi să mai schimbi din când în când discul cu unul nou la fel îmbibat în zeamă de lămâie ar fi mai mult decât perfect.

Uleiul de levănţică reduce inflamaţiile

1 2 jpg jpeg

Datorită proprietăţilor sale calmante de care se bucură levănţica, uleiul esenţial este remediul ideal pentru a scăpa de problema coşurilor. La fel ca la zeama de lămâie, aplică cu ajutorul unei dischete uleiul pe faţă şi lasă peste noapte să acţioneze. Vei observa că tenul tău va avea un aspect mult mai hidratat şi mai ferm.

Merele menţin tenul hidratat

1 2 jpg jpeg

Merele sunt secretul longevităţii şi a sănătăţii, aşa că nu evita să le consumi ori de căte ori ai ocazia. Pline de fibre şi antioxidanţi, bogate în vitamina C şi A, sunt remediul ideal pentru a avea grijă de pielea ta. Vitamina C va avea grijă de nivelul tău de colagen iar apa pe care acestea o conţin vor ajuta considerabil la hidratarea tenului.

Alege să consumi fructe şi legume proapete şi nu evita sucurile sau smoothie-urile pentru a nu cădea tentaţiei mâncării nesănătoase.