Roşia, inamicul tenurilor acneice şi grase

1 2 jpg jpeg

Ceilalţi nutrienţi care se regăsesc în roşii contribuie şi ei la rezolvarea afecţiunilor pielii: vitamina C şi vitamina A conferă strălucire pielii terne şi îi redă sănătatea, având şi proprietăţi astringente, ceea ce înseamnă că îndepărtează excesul de sebum.

Iată, aşadar, câteva reţete de frumuseţe cu roşie, în funcţie de problemele tenului!

Exfoliant cu roşie

Potrivit mai ales tenului gras sau mixt, următorul exfoliant lasă pielea curată, întinsă şi strălucitoare. Ai nevoie de 2 linguri de sare grunjoasă şi puţin suc proaspăt de roşii, pe care le amestecaţi. Masează apoi preparatul pe faţă, cu mişcări u­şoare, circulare, timp de câteva minute. Clăteşte din abundenţă cu apă rece.

Scrub energizant cu roşie

Masează obrazul cu o rondea proaspătă şi zemoasă de roşie bine coaptă. Acesta este un tratament ideal pentru tenul gras sau mixt. Se lasă să acţioneze 20 minute, după care se clăteşte cu apă rece. Vei avea un ten lumi­nos şi catifelat. Re­petă procedeul de 3-4 ori pe săptă­mâ­nă, de preferat sea­ra, înainte de cul­care.

Mască cu argilă împotriva punctelor negre

Amestecă suc proas­păt de roşii cu 3 linguri de argilă până obţii o pastă omogenă. Apli­c-o pe faţă şi gât, imediat după ce ai făcut o baie de aburi la faţă şi ai scos punctele ne­gre. Lasă masca să acţioneze o jumă­tate de oră, apoi clăteşte cu apă rece.

Această mască are efect astringent, antiseptic, tonic, micşorează în mod vizibil porii deschişi şi reglează secreţia de sebum, cu condiţia să fie aplicată în mod regulat, de cel puţin 2 ori pe săptămână.

Tratament pentru acnee

Masează pielea curată cu felii de roşie proaspăt tăiate, de mai multe ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni. Chiar şi cea mai încăpăţânată acnee va ceda sau se va ameliora vizibil.