Remedii naturale pentru curăţarea tenului gras

1 2 jpg jpeg

Îngrijirea tenului gras se face cu produse cosmetice blânde, care să ţină sub control excesul de sebum, fără a usca excesiv pielea. În plus, hidratarea este şi ea extrem de importantă, în ciuda trăsăturilor tenului gras sau cu tendinţe de îngrăşare.

Iată câteva reţete naturale pentru îngrijirea tenului gras!

Demachiant din castraveţi

Ai nevoie de: 1/2 castravete verde, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors şi 2 linguri alcool de 50°.

Mod de preparare: cu­răţă castravetele de coajă şi dă-l pe ră­zătoarea mică. Adăugă ce­le­lalte in­gre­diente şi a­mestecă-le bine. Păstrează lichidul obţi­nut într-o sticlă la frigider. În fiecare di­mineaţă şi sea­ra, curăţaţi-vă faţa cu acest ulei de cas­tra­veţi.

Loţiune tonică din oţet de mere

Ai nevoie de: 1 lingură apă mine­ra­lă şi o lingură oţet de mere.

Mod de preparare: se amestecă apa minerală cu oţetul de mere şi se şterge faţa cu ajutorul unei dischete demachiante , seara şi dimineaţa, după ce tenul a fost bine curăţat cu demachiant. Nu necesită clătire.

Mască pentru întreţinerea tenului

Ai nevoie de: 1 gălbenuş, 1 linguriţă ulei de migdale şi câteva picături de suc de lămâie.

: se amestecă gălbenuşul de ou cu uleiul de mig­dale şi sucul de lămâie, până ce se obţi­ne o pastă omogenă. Aplică masca pe faţă, gât şi decolteu (după ce ai curăţat bine tenul), las-o să acţioneze 10 mi­nute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.