Prepară-ţi o pastă de dinţi BIO şi eficientă!

1 2 jpg jpeg

Este bine de ştiut faptul că unele ingrediente naturale pot avea efecte mult mai puternice şi benefice decât unele paste de dinţii şi te pot ajuta să menţii o respiraţie proaspătă mai mult timp.

Dacă ai citit eticheta unor produse de igienă orală, sigur ai observat advertismentul: „A nu se înghiţi”. Se datorează faptului că pot conţine compuşi toxici, precum triclosanul, florura de sodiu, propilen glicolul, arome artificiale, coloranţi artificiali, care pot dăuna grav sănătăţii tale.

Beneficiile pastei de dinţi preparate acasă

- După numai 2 luni de folosire vei observa efectul de albire a dinţilor cu câteva nuanţe.

- Previne apariţia cariilor, încetineşte apariţia tartrului, a aftelor bucale şi a cancerului oral.

- Poate fi înghiţită fără nicio problemă, deoarece nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea ta.

- Respiraţia proaspătă durează mai multe ore.

- Economiseşti bani şi foloseşti produse cunoscute.

Ulei de măsline pentru dinţi albi

Freacă uşor gingiile cu degetul înmuiat în ulei de măsline şi lasă-l să acţioneze câteva minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Citeşte şi: 7 motive să foloseşti uleiul de măsline

Apă oxigenată şi bicarbonat pentru gingivită şi paradontoză

Pentru a obţine albirea dinţilor cu aceste ingrediente ai nevoie de o soluţie alcăuit din o parte apă oxigentă 10%, o parte apă şi o parte bicarbonat. Acest amestec este una eficient în cazul în care suferi de gingivită sau paradontoză, însă trebuie totuşi să ai grijă că poate fi uşor iritantă la început.

Citeşte şi: Tratamente naturiste pentru paradontoză

Pastă de dinţi naturală

Ai nevoie de:

- 2 linguri glicerină - 1 lingură bicarbonat de sodiu - 2 linguri apă - 1 lingură ulei din nucă de cocos - 2 linguri xylitol - 1 lingură argilă - 5 – 7 picături ulei esenţial pentru uz cosmetic de mentă, lămâie, portocale, eucalipt.

Preparare:

Amesteci aceste ingrediente, le aplici pe periuţa de dinţi şi speli întreaga cavitate bucală.

Bine de ştiut!

Bicarbonatul de sodiu este un abraziv ce poate fi folosit fără probleme. Unde mai pui şi faptul că îl găseşti în foarte multe produse destinate albirii dinţilor.