Pregăteşte-ţi corpul pentru plajă cu un scrub natural!

2 jpg jpeg

Când vine vorba despre frumuseţe, merită să încerci toate trucurile naturale, mai ales dacă nu lezează suprafaţa pielii şi îţi aduc un plus de prospeţime. Astfel cafeaua, zahărul, sarea, mălaiul nu sunt doar ingredientele unei reţete, ci 4 produse care te pot ajuta să îţi exfoliezi corpul.

Poţi să îţi prepari chiar la tine acasă scruburi cu produsele pe care sigur le ai în bucătărie. Te vei putea bucura de un adevărat ritual de înfrumuseţare prin care vei îndepărta celulele moarte de pe suprafaţa pielii, obţinând un aspect vizibil mai catifelat şi o îmbunătăţire a circulaţiei sangvine.

Uită de celulită şi asigură-te că vei avea parte de un bronz uniform pregătind pielea de plajă cu un scrub simplu de făcut şi extrem de util!

Cu cafea

După ce ai făcut cafeaua dimineaţa, nu arunca zaţul! Ţine cont de faptul că inclusiv zaţul îţi poate furniza o doză de cafeină, substanţă benefică atât pentru stimularea circulaţiei sângelui, cât şi pentru combarterea retenţiei de apă. Deci este un remediu ideal pentru a combate şi celulita, eterna problemă feminină.

Poţi să combini zaţul cu zahăr brun, ulei de măsline sau de cocos şi să-l aplici cu mişcări circulare pe pielea umedă. Acest scrub este bun atât pentru faţă, cât şi pentru corp.

Află ce alte întrebuinţări mai are zaţul de cafea AICI

Cu sare

Pentru acest exfoliant, ai nevoie de sare de mare, ulei esenţial de lavandă, care să îţi îmbie simţurile, şi ulei esenţial de sâmburi de struguri.

Lavanda este recunoscută pentru mireasma sa inconfundabilă, pentru calităţile antiseptice şi antibacteriene, dar şi pentru efectul relaxant. Se amestecă toate şi se întind pe pielea umedă, cu mişcări circulare.

Uleiul din sâmburi de struguri este o componentă esenţială care de altfel previne şi apariţia vergeturilor.

Cu lămâie şi seminţe de mac

Pentru acest remediu, ai nevoie de 4 lămâi, 1 lingură de seminţe de mac, 200 de grame de zahăr, 1 linguriţă de esenţă de vanilie şi o jumătate de linguriţă de ulei de cocos.

Vitamina C oferită de lămâie te va ajuta să ai o piele catifelată şi hidratată ca de bebeluş. Macul îţi aduce un plus de energie şi, în acelaşi timp, este şi un bun abraziv care va avea grijă de pielea ta.

Rade coaja de la lămâie şi las-o să se usuce un pic. Apoi, amestecă seminţele de mac cu zahărul, vanilia şi coaja de lămâie. Pune uleiul de cocos şi amestecă bine. Scrubul este gata. Poţi să îl păstrezi într-un borcan închis ermetic, la frigider.

Cu mentă şi cafea

Cafeaua nu este o noutate în materie de scrub, însă menta este un ingredient aromatic ce poate fi folosit şi pe post de dezinfectant, iar împreună cu cafeaua îţi va oferi acel efect de fermitate pe care ţi-l doreşti, celulita devenind istorie.

Pentru asta ai nevoie de o mână de boabe de cafea, 2 linguri de frunze de mentă şi ulei de cocos, astfel încât să obţii o pastă.

Dacă îţi mai rămâne după ce ai făcut scrubul, pune restul într-un borcan închis ermetic şi depozitează-l în frigider.