Parfumul îţi poate afecta pielea

2 jpg jpeg

Parfumul, de multe ori ne ajută să lăsam o impresie plăcută în urma noastră, mai ales dacă îl aplici pe piele imediat după ce ai făcut duş. De cele mai multe ori câteva ore de somn bune şi un parfum poate face diferenţa dintre o zi bună şi una mai puţin plăcută.

Însă acum că se apropie vremea caniculară, ştii la ce pericole te expune aroma ta preferată?

Prea mult parfum strică

Timpul cald aduce cu el neplăcutele transpiraţii şi în acest caz majoritatea oamenilor ce se confruntă cu această problemă tind să folosească mai mult parfum, lucru deloc recomandat. Este mai mult decât posibil ca efectul pe care vrei să îl obţii să fie taman pe invers.

În plus, combinaţia de parfum aplicat direct pe piele şi expunerea la razele solare poate avea un impact negativ asupra sănătăţii tale. „Aplicarea parfumului sau a loţiunii aftershave şi expunerea la razele soarelui poate conduce la apariţia unei afecţiuni numite poikilodermie”, avertizează dermatologii. Poikilodernia se manifestă atât prin hiper şi hipopigmentare, cât şi prin spargerea vaselor capilare. Cea din urmă consecinţă este extrem de cunoscută în rândul populaţiei, foarte multe persoane confruntându-se cu ea.

Un alt pericol pe vremea caldă este atunci când mergi la piscină şi foloseşti apoi uscătorul de păr prea aproape de piele. În felul acesta contribui la crearea unui dezechilibru al pielii.

Află cum îţi poţi prepara singur parfumul AICI

Reacţiile ce pot apărea la suprafaţa pielii

Parfumurile răspândesc în mod volatil mirosuri plăcute ce tind să ne însenineze ziua, însă nu întotdeauna sunt şi sănătoase. Acestea pot cauza adesea iritaţii sau inflamaţii la nivelul pielii. Studiile efectuate pentru a observa cum este influenţată pielea de folosirea diverselor sortimente de parfum, au arătat faptul că majoritatea prezintă reacţii se sensibilizare mai ales la nivelul tenului ce în timp pot deveni alergice.

Chiar dacă tu nu observi vreo iritaţie sau inflamaţie la nivelul tegumentului tău asta nu înseamnă că nu poţi avea această problemă. O dată ajunge pe suprafaţa pielii, ingredientele din apa ta preferată pot să contribuie semnificativ la distrugerea colagenului din piele, să întervină în procesul de autorefacere a iei şi în capacitatea de a se auto-apăra de factorii externi.

Dacă te ştii cu o piele sensibilă sau te confrunţi cu probleme precum rozaceea sau acneea, parfumul poate să îţi creeze mari bătăi de cap. În acest caz ar trebui să le eviţi la fel cum ar trebui să procedzi şi cu uleiurile esenţiale naturale.

Pielea pe lângă faptul că este cel mai mare organ al corpului are un rol extrem de important în apărarea organismului tău. Astfel că trebuie să îi acorzi o grijă deosebită.

Dacă obişnuieşti să te dai cu parfum pe gât şi apoi să ieşi afară, expunerea la radiaţiile solare poate favoriza diferite leziuni pe porţiunea parfumată, astfel fiind posibilă şi o eventuală arsură. Se ştie faptul că apa, lichidele atrag căldura soarelui, astfel parfumul în exces, mai ales în zona gâtului poate cauza o transpiraţie abundentă printre alte probleme.