Obiceiuri care te îmbătrânesc

1 2 jpg jpeg

Multe dintre obiceiurile tale zilnice îşi pun amprenta încet dar sigur pe chipul şi corpul tău. Mai jos am adunat câteva dintre cele mai dese greşeli pe care şi tu le faci zilnic şi care au efect de îmbătrânire prematură.

Un program prea încărcat

Sunt convinsă că ziua ta este plină de evenimente sau sarcini pe care trebuie să le duci la bun sfârşit. Iar acest lucru are cel mai mare impact negativ asupra sănătăţii tale. Chiar dacă tu consideri că făcând mai multe lucruri în acelaşi timp este constructiv pentru tine şi aşa te vei descurca mai bine...nimic nu este mai greşit ca asta.

Mai multe sarcini pe cap înseamnă o doză mai mare de stres mai ales dacă lucrezi sub influenţa deadline-ului. Ia-le pe rând, concentrează-te doar asupra unui singur lucru pentru a-ţi doza energia mai bine.

Citeşte şi: Remedii naturale care te scapă de riduri

După o masă copioasă, un desert regal

Cu cât mânânci mai mult cu atât mai multă muncă va depune organismul ca să digere mâncarea. Iar dacă nu există masă fără a lua şi un desert cu atât mai grav. În felul acesta nu doar că vei acumula cu uşurinţă nişte kilograme în plus, dar se va observa şi pe faţa ta. Tenul îşi va pierde din luminozitate, apar cearcănele se accentuează ridurile de expresie.

Nopţi albe, ore de somn puţine

Mai puţin de 6 ore dormite pe noapte sunt responsabile de apariţia cearcanelor. Poate nu este o noutate acest lucru pentru tine însă în timp organismul va slăbi şi mai mult şi va ceda. Încearcă să adormi cât mai devreme posibil şi să îi dai astfel şansa organismului tău să se regenereze. Munca se realizează numai la birou. Cu cât îţi iei mai multă muncă acasă cu atât mai solicitat va fi creierul tău şi nu se va putea odihni.

Sedimentarismul este un ritual

Dacă te numeri printre persoanele care face muncă de birou atunci trebuie să ştii că eşti predispus la boli renale, cardiovasculare şi chiar la obezitate.

Obişnuieşte-te să te ridici măcar odată pe oră şi să faci 5 minute de mişcare. Alege scările în locul liftului şi mergi pe jos către casă.

Desprinde-te de munca de birou în favoarea sănătăţii tale.

Foloseşti factor de protecţie doar vara

Faţa ta are nevoie de îngrijire constant. Nu apela la factorul de protecţie doar în zilele caniculare, razele ultraviolete îţi pot afecta tenul în fiecare zi (între 30-50 FPS). Alege unul potrivit cu vremea de afară şi apără-l constant.

Dacă de fel foloseşti prea mult machiaj iar nu este bine deoarece pielea nu mai poate să respire corespunzător şi în felul acesta sporeşti şansele apariţiei ridurilor.

Citeşte şi: Cele mai bune tratamente naturiste pentru riduri

Dormi mai des pe burtă

Poziţia în care dormi contribuie enorm la starea ta de sănătate. Astfel că o mare parte dintre noi obişnuim să dormim adesea pe burtă, fapt care favorizează de asemenea apariţia ridurilor şi accelerarea procesului de îmbătrânire. În momentul în care stai cu faţa pe pernă mai mult timp nivelul din colagen din piele scade şi dormind mereu pe aceiaşi parte pielea nu se mai poate regenera cu uşurinţă.

Încearcă să schimbi poziţia în care dormi şi să optezi pentru aşternuturi din mătase naturală sau bumbac, materiale care sunt mult mai delicate cu tenul tău.