Motivul pentru care nu poţi scăpa de celulită

1 2 jpg jpeg

Momentan, pe piaţă sunt numeroase metode de a lupta împotriva celulitei şi de a te ajuta să-ţi îmbunătăţeştii aspectul pielii.

În funcţie de bugetul pe care îl ai sau timpul pe care îl poţi acorda acestei probleme, trebuie să ţii cont de cel mai important lucru şi anume că nimic nu funcţionează instantaneu. Eficacitatea metodelor adoptate au nevoie de timp penttru a deveni vizibile.

Consumi prea multă sare?

Nu mai este niciun secret că un consum ridicat de sare favorizează retenţia de apă în organism.

În plus, sarea în exces devine duşmanul sănătăţii tale. Chiar dacă ai grijă să mănânci la ore fixe şi alimente sănătoase, dacă foloseşti multă sare toate eforturile tale împotriva celulitei vor fi în zadar.

Află de câtă sare are nevoie corpul tău AICI

Alimente care favorizează apariţia celulitei

Cerealele rafinate: O variantă mult mai sănătoasă ar fi să alegi cereale integrale bogate în fibre şi alţi nutrimenţi şi să renunţi definitiv la pâinea albă

Zahărul alb: Unul din cele mai nocive alimente pe care omul îl foloseşte zilnic. Poţi să îl înlocuieşti cu miere, zahăr brun sau stevia.

Află ce otravă consumi zilnic şi cum poţi renunţa la ea AICI

Grăsimile hidrogenate: aici ne referim bineînţeles la margarină şi prăjeli. Elimină-le definitiv din alimentaţia ta sau poţi să le înlocuieşti cu grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline, uleiul de cocos, fructele şi seminţele oleaginoase, avocado.

Cafeaua: Consumul frecvent şi excesiv îşi pune amprenta destul de mult pe organismul tău, favorizează pierderea calciului şi a vitaminei D , esenţială fixării calciului în oase. Ceaiul verde este o alternativă sănătoasă care are şi proprietăţi anticelulitice.

Băuturi alcoolice: Dacă ai nevoie de un stimulant sau de un energizant, prepară singur acasă sucuri şi smoothie-uri cu fructe şi legume.

De ce nu ai rezultate?

Faci sport, mănânci sănătos, dormi suficient şi te hidratezi corect? Atunci trebuie să îţi faci un set de analize medicale pentru a vedea cum stai cu hormonii, nu este o glumă. Activitatea hormonală mai ales la femei joacă un rol important în aspectul fizic şi psihic.

Te-ar putea interesa şi : Cele mai bune trucuri contra celulitei

Nu urma dieta prietenei tale

Corpul tău este unic, are anumite nevoie pe care tu trebuie să le identifici şi să le rezolvi. Dieta ta trebuie să fie în funcţie de preferinţele tale culinare, iar mişcarea trebuie să fie făcută din plăcere atât pentru fizic cât şi pentru psihic.

Cum ai identificat punctul slab în activităţile tale zilnice acţionează.

În cazul în care ai probleme cu fragilitatea capilară nu este îndicat să apeleze la masaj deoarece vei agrava problema vaselor sangvine.

Stilul de viaţă trebuie să fie conform cu necesităţile tale. Metoda perfectă de a te menţine în formă trebuie să fie personalizată şi să vină ca o completare a rutinelor tale zilnice.