Măşti naturale pentru părul deteriorat

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, câteva idei de măşti naturale pe care le poţi realiza chiar la tine acasă!

Mască cu maioneză

Pentru a pregăti această mască reparatoare, ai nevoie de 2-3 linguri demaioneză, ulei de măsline, câteva capsule sau fiole de vitamina E şi ulei de ricin.

Cantitatea ingredientelor se poate adapta în funcţie de lungimea părului.

Amestecă bine toate ingredientele, apoi aplică amestecul pe toată lungimea părului şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă.

Acest tratament poate fi aplicat o dată pe săptămână.

Mască cu bere şi muştar

Ai nevoie de 2 linguri de ulei de măsline, o jumătate de pahar de bere şi 2 linguri de muştar. Adaugă peste bere uleiul de măsline şi muştarul şi amestecă bine ingredientele. Întinde pasta obţinută pe păr şi lasă să acţioneze aproximativ 30 de minute. Clăteşte din abundenţă cu apă călduţă.

Aceasta mască va revitaliza părul uscat şi deteriorat şi poate fi aplicată de două ori pe săptămână.

Mască cu aloe vera

Ai nevoie de suc natural de aloe vera, trei linguri de bere şi 2 linguri de ulei de măsline. Zdrobeşte câteva frunze de aloe vera şi adaugă berea şi uleiul de măsline. Se amestecă bine, iar compoziţia obţinută se aplică doar pe vârfurile părului timp de 15 minute.

Acest tratament trebuie efectuat 15 zile consecutiv.

Mască cu papaya, banane, iaurt şi miere

Ai nevoie, aşadar, de un fruct de papaya, o banană, ulei de măsline sau de cocos, miere de albine şi iaurt.

Amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui mixer sau blender şi aplică uniform pasta obţinută pe toată lungimea părului. Apoi, acoperă părul cu o folie de aluminiu sau cu o cască de duş pentru a da voie nutrienţilor să pătrundă în cuticula firului de păr. Se lasă să acţioneze 30-40 de minute, după care se clăteşte părul cu apă călduţă.

Aplică acest tratament cel puţin o dată pe săptămână.

Mască cu ulei de cocos şi lămâie

Amestecă 2-3 linguri de ulei de cocos cu sucul unei lămâi. Aplică uniform lichidul obţinut la rădăcina firului de păr şi masează scalpul folosind buricele degetelor.

Acest tratament va revitaliza şi hidrata intens părul, fiind de asemenea util pentru eliminarea mătreţii.