Măşti din ingrediente naturale pentru pete şi pistrui

1 2 jpg jpeg

Dacă te-ai săturat să mai dai bani pe produsele dermato-cosmetice şi vrei o variantă naturală, rapidă şi eficientă pentru a trata simpaticii pistrui, trebuie să ştii că primul pas pentru a diminua impactul lor este să-ţi protejezi pielea de radiaţiile ultraviolete cu produse care să-ţi ofere gradul de protecţie SPF necesar pentru pielea ta.

Mierea, un emoliant natural

Amestecă 4 linguri de miere de albine cu 2 linguri de apă, încălzeşte lichidul uşor şi aplică-l apoi pe faţă în zonele cu pistrui. Mierea poţi s-o combini şi cu germeni de grâu sau cu iaurt, lasă-le să acţioneze 10 -15 minute, apoi clăteşte bine faţă cu apă călduţă.

Află mai multe despre leacurile din miere de albine AICI

Acidul lactic curăţă zonele cu probleme

Atât smântâna, cât şi laptele bătut sunt recomandate ca soluţii naturale care te pot scăpa atât de pete, cât şi de pistrui. Ambele au la bază acid lactic.

Cea mai bună metodă de a te bucura de efectul lor este să le aplici pe faţă zilnic şi să le laşi să acţioneze cel puţin 15 minute. La final, le ştergi cu un şerveţel, apoi aplici o cremă hidratantă. Este indicat să apelezi la iaurturi naturale fără coloranţi sau conservanţi şi eventual să le combini cu suc de lămâie.

O metodă mult mai simplă şi accesibilă este să aplici suc de lămâie direct pe zonele afectate cu o dischetă demachiantă. Petele vor dispărea treptat, iar chipul tău va fi mai curat deoarece astfel se va îndepărta şi excesul de sebuum.

Hreanul, un bun decolorant natural

Probleme de pigmentare ale feţei dispar ca prin minune cu hrean. Atât sucul, cât şi oţetul de hrean te pot ajuta să scapi de pete şi să îţi decolorezi pistruii. Tamponează uşor zonele afectate după ce în prealabil ai curăţat zona, apoi clăteşte-ţi tenul din abundenţă cu apă călduţă.

Zeamă de lămâie

Sucul de lămâie proaspăt stors îl poţi aplica direct pe zonele afectate pentru modificarea pigmenţilor şi, în acelaşi timp, te vei putea bucura de un exfoliant excelent. Lasă sucul să acţioneze timp de 15 minute după care îl poţi clăti cu apă călduţă.

O altă variantă este combinarea unei legături de pătrunjel cu cantităţi egale de suc de lămâie, suc de portocale şi suc de coacăz roşu. Le pui în blender şi le amesteci, apoi le aplici pe faţă pentru 20 de minute. La final, poţi să adaugi o cremă intens hidratantă.

Ceapa roşie, secretul tenului curat

Poţi să foloseşti această legumă în avantajul frumuseţii tale. Este suficient să o tai în două şi să o aplici direct pe zona cu pete de 2 ori pe zi.

O altă modalitate prin care te poţi ajuta de această legumă este să razi o ceapă şi sî o amesteci cu 2 linguriţe de oţet. Tamponează zona de interes dimineaţa şi seara. Vei putea observa cum pistruii şi petele pigmentare vor dispărea ca prin magie.

Castravete ras

Castravetele este una dintre legumele cele mai folosite din lume pentru realizarea tratamentelor faciale şi ar fi păcat să nu profiţi şi tu de beneficiile sale. Rade cel puţin un castravete, în funcţie de mărimea lui, şi aplică-l direct pe faţă. Lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Efectele sunt vizibile încă de la prima aplicare.