Mai frumoasă cu lapte şi miere

1 2 jpg jpeg

Măşti pentru ten

Laptele şi mierea redau luminozitatea tenului, îl hidratează, tonifiază şi totodată previn apariţia ridurilor.

Iaurt, miere şi banane

Vrei o mască potrivită pentru toate tipurile de ten, care curăţă porii şi hidratează în profunzime? O poţi obţine amestecând 1 lingură de miere cu 1 lingură de iaurt şi o jumătate de banană pasată bine. Se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Lapte şi fulgi de ovăz

Pentru tenul lipsit de strălucire şi încărcat, prepară o mască pe bază de lapte şi fulgi de ovăz. Amestecă 1 ceaşcă de lapte cu 2 linguri de fulgi de ovăz şi aplic-o pe tenul curat. Las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Pentru un plus de hidratare

Un ten hidratat şi luminos poate şterge câţiva ani de pe chip. Încearcă o mască din 2 linguriţe de miere amestecată cu 6 linguri de lapte călduţ. Se aplică pe tenul curat şi se lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute. Îndepărtează cu apă călduţă. Foloseşte acest tratament cel puţin o dată pe săptămână.

Pont

Dacă tenul tău are tendinţe acneice, foloseşte în măşti mierea polifloră, care controlează excesul de sebum. Pentru tenul sensibil, eficiente sunt măştile cu miere de rapiţă sau tei. Cafea, lapte şi cacao

Nu, nu este reţeta unei băuturi energizante, ci a unei măşti revitalizante, potrivită pentru toate tipurile de ten. Ai nevoie de 2 linguriţe de cafea măcinată, 2 linguriţe de pudră de cacao, 5 linguriţe de lapte şi 2 linguriţe de miere. Se amestecă bine ingredientele până când obţii o compoziţie omogenă. Masca se aplică pe tenul curat şi se lasă să acţioneze 20-25 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Lapte, miere şi ou

Oul conţine proteine şi vitamine ce închid porii şi catifelează tenul, aşa că îl poţi folosi într-o mască naturală cu miere şi lapte. Pentru tenul gras sau predispus la acnee se foloseşte doar albuşul, în timp ce pentru tenul uscat benefic este gălbenuşul. Pentru un ten normal se poate folosi oul întreg. Amestecă 1 linguriţă de lapte cu 2 linguri de miere şi 1 ou, în funcţie de ten. Aplică pe faţa curată şi lasă să acţioneze 10-15 minute sau până ce începe să se usuce. Clăteşte cu apă călduţă. Pasta rămasă poate fi păstrată la frigider şi folosită în decurs de 2-3 zile.

Demachiant natural

Prepară un demachiant acasă amestecând 1 cană de lapte integral cu 1 cană de făină de migdale şi 15 ml de ulei de migdale. Se masează amestecul pe faţă cu mişcări circulare, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Măşti pentru corp

Laptele este un bun hidratant, cât şi exfoliant, îndepărtând celulele moarte, graţie acidului lactic, în timp ce mierea catifelează şi oferă strălucire, lăsându-ţi pielea netedă şi catifelată.

Miere, lapte şi mălai

Iată o mască uşor exfoliantă şi hidratantă care îţi va păstra pielea moale şi catifelată! Amestecă 1 ceaşcă de mălai cu una de lapte şi 3 linguri de miere. Aplică pe pielea curată, cu mişcări delicate, de preferat după duş, şi las-o să acţioneze cel puţin 20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Măştile cu miere pot fi destul de lipicioase şi se pot îndepărta mai greu aşă că, în timpul aplicării, e bine să îţi protejezi părul cu ajutorul unei căşti de protecţie pentru duş.

Lapte, miere şi argilă

Argila ajută la curăţarea porilor, în timp ce laptele şi mierea hidratează pielea în profunzime. Prepară o mască din 2-3 linguri de argilă de orice fel, 2 linguri de miere şi 3 linguri de lapte. Amestecă până obţii o pastă omogenă. Aplică pe pielea curată şi lasă să acţioneze cel puţin 15 minute.

Ulei de măsline şi sare de mare

Răsfaţă-te cu o mască naturală pentru corp, pe care o prepari dintr-o ceaşcă de lapte, 2 linguriţe de miere, 2 linguriţe ulei de măsline şi 1 linguriţă de sare de mare. Se aplică amestecul pe pielea uşor umedă şi se masează delicat prin mişcări circulare. Se lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.