Îţi cade mult păr? Iată ce poate spune despre sănătatea ta!

1 2 jpg jpeg

Ce spune părul despre sănătatea ta: căderea în exces a părului

În mod normal, o persoană poate să piardă până la o sută de fire de păr zilnic şi chiar mai multe în perioadele de tranziţie, primăvara şi toamna, când foliculii părului se refac.

Însă, dacă observi o pierdere masivă a părului doar pe anumite porţiuni ale capului, atunci este necesar consultul unui medic pentru a afla cauza problemei.

De cele mai multe ori, căderea în exces a părului apare din cauza stresului prelungit, a bolilor autoimune (infecţii, boli cu transmitere sexuală etc.) sau ca urmare a afecţiunilor glandei tiroide.

Ce spune părul despre sănătatea ta: păr deteriorat şi fragil

Părul casant poate fi semnul unei anemii provocată de lipsa fierului din organism. În general, această problemă a podoabei capilare este provocată de lipsa unor minerale esenţiale, precum zinc, crom, mangan sau potasiu.

Încearcă, aşadar, să adopţi un regim alimentar variat şi echilibrat. Dacă eşti vegetarian, ai grijă la aportul de fier şi vitamine. De asemenea, include în dieta ta fructe uscate, cum ar fi nucile sau migdalele, aceste fructe fiind foarte potrivite pentru acest tip de problemă.

Ce spune părul despre sănătatea ta: păr uscat

Părul uscat nu reprezintă neapărat o problemă de sănătate. Cu toate acestea, el este afectat în primul rând de acţiunea factorilor externi precum soarele, vântul, vopseaua de păr şi alte produse chimice folosite pentru aranjarea părului.

Totuşi, evită foloirea unui şampon antimătreaţă, căci acesta nu face decât să usuce şi mai tare scalpul. Optează pentru un şampon cât mai hidratant şi natural.

Ce spune părul despre sănătatea ta: scalp iritant

Mâncărimea scalpului precum şi alte iritaţii se pot manifesta în anumite perioade stresante ale vieţii (examene, proiecte profesionale importante etc.), din cauza nervozităţii sau a oboselii. De asemenea, crustele sau scuamele la nivelul scalpului pot indica prezenţa psoriazisului.