Învaţă să-ţi prepari şamponul natural la tine acasă!
Şampon uscat
Combină cantităţi egale de bicarbonat şi talc neparfumat într-un recipient al cărui capac prezintă mici orificii prin care să presari apoi amestecul pe scalp. Talcul potenţează acţiunea absorbantă a bicarbonatului.
Imediat după ce ai aplicat pe păr acest amestec, masează energic toată zona scalpului, lasă să acţioneze 5-7 minute apoi periază-ti energic până la eliminarea particulelor.
Pont
Dacă adaugi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu în şamponul tău cumpărat din comerţ o să-i sporeşti puterea de curăţare.
Ştiai că...
...spuma nu curăţă şi nici nu igienizează scalpul? Cu cât face mai multă spumă un produs, indiferent că este pentru păr sau pentru curăţenia domestică, cu atât mai multe substanţe chimice are.
Şampon cu argilă
Extrem de blând cu scalpul tău, fortifică părul subţire şi moale, dându-i un pic mai mult volum.
Ingrediente
5 linguri de argilă saponiferă (ghassoul)
250 ml apă plată sau florală (ex. apă de trandafiri)
10 picături de ulei esenţial de rozmarin
10 picături de ulei esenţial de lemn de trandafir
5 picături de ulei esenţial de ienupăr
1 linguriţă de ulei de jojoba
Preparare
Lasă la infuzat argila în 250 ml de apă. Când argila este binehidratată, adaugă uleiul esenţial de rozmarin, uleiul de lemn de trandafir şi cel de ienupăr diluate într-o linguriţă de ulei de jojoba. Pentru o curăţare şi mai intensă a scalpului, poţi încorpora 1 linguriţă mică de bicarbonat de sodiu.
Pune amestecul astfel obţinut într-un recipient şi nu uita să-l agiţi înainte de fiecare spălare. Cantitatea este suficientă pentru 3 spălări. După ce ai udat părul, aplică şamponul naturist, masează bine toată zona scalpului, lasă 5-8 minute să acţioneze şi apoi clăteşte cu apă călduţă.
Şampon împotriva căderii parului
Pentru acest şampon, amestecă un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă de argilă albă dizolvată în puţină apă, câte 15 picături de ulei esenţial de chiparos, de cedru de Atlas şi de salvie şi 10 picături de ulei esenţial de busuioc. Foloseşte-l de 2-3 ori pe săptămână şi nu uita să-ţi piepteni zilnic părul, în felul acesta vei stimula mai bine circulaţia sangvină de la nivelul scalpului.
Ponturi
Zeama de lămâie nu doar deschide culoarea părului, ci şi reface structura de colagen a scapului şi a firului de păr.
În locul apei fierte şi răcite, poţi folosi pentru limpezirea părului un ceai concentrat făcut din măceşe, muşeţel, sunătoare sau ceai verde.