Îngrijeşte-te acasă cu ajutorul uleiurilor naturale

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, ce afecţiuni poţi trata şi cum să ai grijă de frumuseţea ta folosind uleiurile naturale!

Uleiul de măsline hidratează pielea uscată şi alungă durerea

Folosit încă din cele mai vechi timpuri ca remediu, uleiul de măsline şi-a câştigat reputaţia de „aur lichid“ datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce sănătăţii. Te poţi bucura de propretăţile sale nu dacă îl introduci în dieta zilnică, dar şi pentru tratarea unor afecţiuni.

Bogat în vitamine (A, B1, B2, C, D, E şi K), în antioxidanţi şi în acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, uleiul este un bun aliat şi pentru frumuseţe.

Masajul zilnic al pielii cu ulei de măsline este o modalitate excelentă de a combate pielea excesiv de uscată şi repară pielea care a fost prea mult expusă la soare.

De asemenea, uleiul de măsline este recunoscut şi pentru proprietăţile sale analgezice. Neplăcerile cauzate de reumatism se pot ameliora dacă aplici pe piele, în locul dureros, 2 linguri de ulei încălzit şi masezi până se absoabe în piele. Repeţi procedeul de 2-3 ori pe zi.

Totodată, dacă suferi de mătreaţă, masajul scalpului cu ulei de măsline te scapă de această problemă neplăcută, redând în acelaşi timp sănătatea şi strălucirea părului.

Uleiul de susan vindecă arsurile solare şi te scapă de iritaţiile pielii

Masajul corpului cu ulei de susan calmează pielea iritată şi te scapă de mâncărimile ce apar după ce faci duş sau după ce înoţi. Aplică un strat subţire pe piele şi insistă pe zonele afectate de mâncărimea intensă.

Uleiul de susan acţionează ca o mască reparatoare pentru părul degradat sau uscat dacă este aplicat pe păr cu 30 de minute înainte de şamponarea propriu-zisă. Se înveleşte părul într-un prosop cald sau într-o folie de plastic pentru a spori eficienţa tratamentului.

Uleiul de muştar hidratează în profunzime

Masajul cu ulei de muştar hrăneşte în profunzime pielea uscată sau petele uscate de pe suprafaţa corpului, în timp ce ajută la menţinerea elasticităţii pielii.

Uleiul de cocos, cel mai bun prieten al pielii

El este bogat în vitamina E, acizi graşi Omega-6, fier, dar şi în acizi cu acţiune microbiană. Bogat în grăsimi saturate, uleiul de cocos aplicat acţionează ca o barieră de protecţie împotriva deshidratării şi a descuamării pielii.

De asemenea, antioxidanţii din compoziţia uleiului de cocos menţin pielea tânără, previn apariţia ridurilor şi decolorarea epidermei, având un afect anti-îmbătrânire. Uleiul de cocos este şi un excelent cicatrizant.