H├órtia igienic─â parfumat─â ┼či colorat─â te poate ├«mboln─âvi

1 2 jpg jpeg

Iat─â care sunt cele mai nepl─âcute probleme de s─ân─âtate pe care le poate cauza un obicei banal!

Infecţii ale uretrei

Coloran┼úii folosi┼úi pentru a ob┼úine efectul de culoare ┼či miros pot fi foarte iritan┼úi pentru zona vaginal─â, favoriz├ónd astfel apari┼úia cauzelelor infectiei uretrei.

Cancer de col uterin

Tot coloran┼úii sunt de vin─â pentru impactul negativ al h├órtiei igienice colorate asupra aparatului reproducator feminin. De asemenea, ace┼čtia pot cre┼čte riscul de cancer de col uterin.

Sfat

Este foarte important ca în momentul în care achiziţionezi hârtia să verifici modul în care este depozitată, să fie bine sigilată, iar pe etichetă să fie menţionaţi ingredienţii folosiţi la obţinerea ei.

Probleme rectale

O alt─â problem─â este faptul c─â provoac─â inflama┼úii ┼či urticarie ├«n zona rectal─â. Scaunele cu s├ónge pot fi un grav semnal de alarm─â. Atunci c├ónd folose┼čti h├órtie colorat─â este mult mai greu s─â observi dac─â apar modific─âri ale aspectului scaunului.

Din cauza faptului c─â h├órtia este umed─â ┼či de culoare roz, este mult mai greu s─â depistezi aceste hemoragii care pot fi urmele cele mai concludente ale semnelor de cancer de colon.

Dac─â obi┼čnuie┼čti s─â folose┼čti h├órtie alb─â ┼či f─âr─â miros, trebuie s─â ┼úii cont ┼či de faptul c─â unii produc─âtori ├«nn─âlbesc h├órtia igienic─â folosind clor, ceea ce este ┼či mai nociv pentru s─ân─âtatea aparatului genital dar nu numai.

Clorul degajă toxine extrem de periculoase care pot favoriza apariţia multor boli ascunse.

Extrapont

Recomandarea cea mai bun─â este s─â ├«nlocuie┼čti, pe c├ót posibil, folosirea oric─ârui fel de h├órtie igienic─â cu un scurt du┼č local.