Greşeli de îngrijire care produc dezastre

1 2 jpg jpeg

Stoarcerea coşurilor

Degetele adăpostesc bacterii care provoacă infecţii. De aceea, înainte de a-ţi scoate punctele negre, îţi recomandăm să faci o baie de aburi. Prin porii dilatati, grăsimea ori puroiul ies cu uşurinţă la suprafaţă. Foloseşte pentru stoarcere două bucăţele de vată sau două fâşii de tifon impregnate în loţiune tonică.

Pentru a evita infectarea tenului, îşi poţi acoperi mâinile cu mănuşi chirurgicale.

Folosirea unor produse vechi de machiaj: creme, fond de ten, pudră, farduri

Rişti să te alegi cu coşuri şi infecţii. Substanţele conservante din creme, rujuri şi fond de ten au un termen de folosinţă limitat. După ce le-ai desfăcut, este indicat să le foloseşti maximum trei luni şi să le depozitezi într-un mediu uscat, ferit de lumină, de preferat la frigider.

Deodorant imediat după epilare

Pielea axilei e sensibilă şi epilatul o irită uşor, iar aplicarea deodorantului cu alcool nu face decât să o irite. Epilează-te seara şi aplică deodorantul a doua zi.

Exagerezi cu îngrijirea pielii

Pielea trebuie să mai şi respire. Nu exagera îmbibând-o cu creme şi demachiante. În principiu, e bine să foloseşti produsele unei singure linii cosmetice, potrivită cu tipul tău de piele. Rişti, altfel, să te alegi cu un ten îmbâcsit, cu iritaţii şi înroşiri.

Nedemachiată, în pat

Indiferent cât de târziu te culci, obrazul trebuie curăţat cu un demachiant şi cu apă, altfel rişti să te alegi cu o acnee de toata frumuseţea şi riduri timpurii.

Băi lungi şi fierbinţi

Pielea se va usca şi va deveni ternă. Apa de baie nu trebuie să aibă mai mult de 39 de grade, nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute, iar după aceea, pielea corpului trebuie bine unsă cu un lapte de corp.

Foloseşti zilnic placa de păr sau ondulatorul

La fel ca în cazul tenului, şi părul trebuie lăsat să ,,respire". Aceste intrumente de coafare a părului îl usucă, provocând despicarea vârfurilor şi ruperea lor. Foloseşte mai bine bigudiurile.