Gre┼čeli de ├«ngrijire care produc dezastre

1 2 jpg jpeg

Stoarcerea co┼čurilor

Degetele ad─âpostesc bacterii care provoac─â infec┼úii. De aceea, ├«nainte de a-┼úi scoate punctele negre, ├«┼úi recomand─âm s─â faci o baie de aburi. Prin porii dilatati, gr─âsimea ori puroiul ies cu u┼čurin┼ú─â la suprafa┼ú─â. Folose┼čte pentru stoarcere dou─â buc─â┼úele de vat─â sau dou─â f├ó┼čii de tifon impregnate ├«n lo┼úiune tonic─â.

Pentru a evita infectarea tenului, ├«┼či po┼úi acoperi m├óinile cu m─ânu┼či chirurgicale.

Folosirea unor produse vechi de machiaj: creme, fond de ten, pudr─â, farduri

Ri┼čti s─â te alegi cu co┼čuri ┼či infec┼úii. Substan┼úele conservante din creme, rujuri ┼či fond de ten au un termen de folosin┼ú─â limitat. Dup─â ce le-ai desf─âcut, este indicat s─â le folose┼čti maximum trei luni ┼či s─â le depozitezi ├«ntr-un mediu uscat, ferit de lumin─â, de preferat la frigider.

Deodorant imediat dup─â epilare

Pielea axilei e sensibil─â ┼či epilatul o irit─â u┼čor, iar aplicarea deodorantului cu alcool nu face dec├ót s─â o irite. Epileaz─â-te seara ┼či aplic─â deodorantul a doua zi.

Exagerezi cu îngrijirea pielii

Pielea trebuie s─â mai ┼či respire. Nu exagera ├«mbib├ónd-o cu creme ┼či demachiante. ├Än principiu, e bine s─â folose┼čti produsele unei singure linii cosmetice, potrivit─â cu tipul t─âu de piele. Ri┼čti, altfel, s─â te alegi cu un ten ├«mb├ócsit, cu irita┼úii ┼či ├«nro┼čiri.

Nedemachiată, în pat

Indiferent c├ót de t├órziu te culci, obrazul trebuie cur─â┼úat cu un demachiant ┼či cu ap─â, altfel ri┼čti s─â te alegi cu o acnee de toata frumuse┼úea ┼či riduri timpurii.

B─âi lungi ┼či fierbin┼úi

Pielea se va usca ┼či va deveni tern─â. Apa de baie nu trebuie s─â aib─â mai mult de 39 de grade, nu trebuie s─â dureze mai mult de 10 minute, iar dup─â aceea, pielea corpului trebuie bine uns─â cu un lapte de corp.

Folose┼čti zilnic placa de p─âr sau ondulatorul

La fel ca ├«n cazul tenului, ┼či p─ârul trebuie l─âsat s─â ,,respire". Aceste intrumente de coafare a p─ârului ├«l usuc─â, provoc├ónd despicarea v├órfurilor ┼či ruperea lor. Folose┼čte mai bine bigudiurile.