Greşeli de îngrijire ale femeilor cu ten gras

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, care sunt cele mai frecvente greşeli de îngrijire ale tenului gras!

Spălarea tenului

Persoanele cu tenul gras obişnuiesc să-şi spele faţa de mai multe ori pe zi în încercarea de a scăpa de excesul de sebum. Trebuie să ştii, însă, că pielea are nevoie de acele uleiuri naturale. În plus, un avantaj al tenurilor grase este că se ridează mai greu.

Medicii dermatologi recomandă spălarea tenului de două ori pe zi - dimineaţa şi seara. Încearcă produsele de curăţare pe bază de acid salicilic, acid glicolic sau peroxid de benzoil.

Loţiune tonică

Folosirea unei loţiuni tonice este extrem de tentantă pentru persoanele cu ten gras, însă acestea nu fac decât să înrăutăţească situaţia - tonerul usucă excesiv pielea şi o ,,încurajează'' astfel să producă mai mult sebum. Pentru că tenul gras este conceput să rămână hidratat, produsele cosmetice de uscare nu fac decât să stimuleze glandele sebacee să producă şi mai mult sebum.

Astfel, dermatologii ne sfătuiesc să alegem o loţiune tonică cu acţiune blândă, pe bază de plante şi fără alcool.

Crema hidratantă

Anumite ingrediente din cremele hidratante, cum ar fi petrolatum, înfundă porii şi provoacă erupţii neplăcute la nivelul pielii (acnee). Pentru tenul gras, dermatologii recomandă folosirea cremelor uşoare (sub formă de gel sau ser), pe bază de glicerină şi care să nu sufoce pielea.

Machiaj

Purtarea unui strat gros de machiaj întreaga zi nu lasă pielea să respire, astfel că porii se înfundă, mai ales dacă faţa este demachiată abia la finalul zilei.

În ceea ce priveşte machiajul, specialiştii recomandă produsele adresate special tenului gras, pe a căror etichetă este menţionat ,,oil free" şi care să conţină niacinamidă, un derivat al vitaminei B, care absoarbe excesul de sebum.

Exfoliere

Exfolierea pare un procedeu firesc atunci când ai de-a face cu un ten gras, pentru că înlătură grăsimea în exces, însă asemenea folosirii loţiunii tonice, pielea va produce şi mai mult sebum.

În schimb, dermatologii recomandă folosirea unui scrub cu particule fine, care să nu agreseze pielea, pe bază de acid salicilic, un ingredient benefic pentru tenurile grase.