Gre┼čeli de ├«ngrijire ale femeilor cu ten gras

1 2 jpg jpeg

Iat─â, a┼čadar, care sunt cele mai frecvente gre┼čeli de ├«ngrijire ale tenului gras!

Sp─âlarea tenului

Persoanele cu tenul gras obi┼čnuiesc s─â-┼či spele fa┼úa de mai multe ori pe zi ├«n ├«ncercarea de a sc─âpa de excesul de sebum. Trebuie s─â ┼čtii, ├«ns─â, c─â pielea are nevoie de acele uleiuri naturale. ├Än plus, un avantaj al tenurilor grase este c─â se rideaz─â mai greu.

Medicii dermatologi recomand─â sp─âlarea tenului de dou─â ori pe zi - diminea┼úa ┼či seara. ├Äncearc─â produsele de cur─â┼úare pe baz─â de acid salicilic, acid glicolic sau peroxid de benzoil.

Loţiune tonică

Folosirea unei lo┼úiuni tonice este extrem de tentant─â pentru persoanele cu ten gras, ├«ns─â acestea nu fac dec├ót s─â ├«nr─âut─â┼úeasc─â situa┼úia - tonerul usuc─â excesiv pielea ┼či o ,,├«ncurajeaz─â'' astfel s─â produc─â mai mult sebum. Pentru c─â tenul gras este conceput s─â r─âm├ón─â hidratat, produsele cosmetice de uscare nu fac dec├ót s─â stimuleze glandele sebacee s─â produc─â ┼či mai mult sebum.

Astfel, dermatologii ne sf─âtuiesc s─â alegem o lo┼úiune tonic─â cu ac┼úiune bl├ónd─â, pe baz─â de plante ┼či f─âr─â alcool.

Crema hidratant─â

Anumite ingrediente din cremele hidratante, cum ar fi petrolatum, ├«nfund─â porii ┼či provoac─â erup┼úii nepl─âcute la nivelul pielii (acnee). Pentru tenul gras, dermatologii recomand─â folosirea cremelor u┼čoare (sub form─â de gel sau ser), pe baz─â de glicerin─â ┼či care s─â nu sufoce pielea.

Machiaj

Purtarea unui strat gros de machiaj întreaga zi nu lasă pielea să respire, astfel că porii se înfundă, mai ales dacă faţa este demachiată abia la finalul zilei.

├Än ceea ce prive┼čte machiajul, speciali┼čtii recomand─â produsele adresate special tenului gras, pe a c─âror etichet─â este men┼úionat ,,oil free" ┼či care s─â con┼úin─â niacinamid─â, un derivat al vitaminei B, care absoarbe excesul de sebum.

Exfoliere

Exfolierea pare un procedeu firesc atunci c├ónd ai de-a face cu un ten gras, pentru c─â ├«nl─âtur─â gr─âsimea ├«n exces, ├«ns─â asemenea folosirii lo┼úiunii tonice, pielea va produce ┼či mai mult sebum.

În schimb, dermatologii recomandă folosirea unui scrub cu particule fine, care să nu agreseze pielea, pe bază de acid salicilic, un ingredient benefic pentru tenurile grase.