Greşeli de evitat atunci când te speli pe faţă

1 2 jpg jpeg

Foloseşti un produs de curăţare nepotrivit tenului tău

Specialiştii în frumuseţe spun că cea mai frecventă greşeală în curăţarea tenului este alegerea unui produs neadecvat. Cel mai indicat este să alegi un produs care să se potrivească tipului tău de ten. Totodată, alege un produs de curăţare blând, care să nu-ţi agreseze faţa, fără parabeni, sub formă de gel sau spumă. Aplică produsul pe vârful degetelor şi masează uşor faţa.

NU te speli înainte pe mâini

Degeaba îţi cureţi faţa dacă anterior procesului nu ţi-ai spălat mâinile - astfel, nu vei face decât să împrăştii bacteriile. Aşadar, întâi îţi cureţi mâinile şi apoi faţa.

Foloseşti un prosop murdar

Dermatologii ne recomandă să folosim un prosop separat pentru faţă, care să fie întotdeauna curat şi uscat. Ideal ar fi ca acesta să fie schimbat în fiecare zi, oricât de ciudat ţi s-ar părea. De asemenea, nu freca faţa, ci şterge-o uşor, prin tamponare.

Te speli prea des

Uneori, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. Aşadar, este suficient să îţi cureţi tenul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Nu exagera cu spălatul, deoarece nu vei face decât să-ţi usuci şi să-ţi iriţi pielea feţei.

Nu te clăteşti bine

Asigură-te că ai îndepărtat bine produsul de îngrijire pe faţă pentru a te feri de eventuale iritaţii. Cum îţi dai seama de acest lucru? Când pur şi simplu îţi simţi pielea curată la atingere.

Foloseşti apă prea fierbinte

Atunci când te speli pe faţă, apa trebuie să fie călduţă. Dacă e prea caldă, rişti ca pielea ta să se usuce şi să se irite, în timp ce apa rece nu îndepărtează bine produsul de curăţare de pe piele. Abia la final poţi folosi apă rece, aceasta fiind ideală pentru închiderea porilor, dar şi pentru revitalizarea tenului.

Nu foloseşti cremă hidratantă

Cel mai bun moment pentru aplicare a cremei de faţă este imediat după ce ţi-ai curăţat tenul, când pielea este cel mai pregătită să absoarbă produsul.