Gimnastica hipopresivă pentru un abdomen bine conturat

1 2 jpg jpeg

O dată cu primăvara, te simţi mai motivat să te apuci de mişcare şi să te pregăteşti pentru a afişa o ţinută impecabilă la plajă în sezonul estival.

Pe lângă faptul că sănătatea este prima care are de câştigat atunci când pierzi câteva kilograme, aspectul fizic pare să primeze în dorinţele doamnelor şi nu numai.

Pe lângă exerciţiile fizice, trebuie să acorzi o deosebită atenţie şi alimetelor pe care le consumi în acestă perioadă pentru a spori efectele.

Află care este cea mai eficientă dietă de slăbit AICI

Ce sunt exerciţiile hipopresive?

Aceste exerciţii reprezintă o serie de posturi şi tehnici de respiraţie utile pentru a subţia cât şi pentru a tonifia abdomenul. Îţi fortifică muşchii abdominali şi regiunea lombară prin intermediul unei tehnici ce presupune încordarea diafragmei în timp ce tu îţi ţii respiraţia.

Poate fi o completarea a exerciţiului numit scândurica, în plus te ajută să îţi corectezi postura corporală şi să îţi îmbunătăţeşti echilibrul.

Este o modalitate plăcută de a reduce stresul şi anxietatea dar şi de a tonifia misculatura abdominoperineală.

Subţiază şi tonifiază talia

Aceste exerciţii te pot ajuta să previi durerile la nivelul osului pubian dar şi cele cauzate de hernii, mai ales că ameliorează durerile lombare prin lucrarea musculaturii de la nivel abdominal. Totodată îţi vei îmbunătăţi şi performanţa fizică.

Citeşte şi: 3 măsuri simple care „topesc” grăsimea de pe abdomen

Poziţia de start

Stai cu picioarele depărtate la lăţimea umerilor şi cu genunchii uşor îndoiţi. Apoi înclină-ţi torsul înainte şi formează un cerc cu braţele, de parcă ai vrea să îmbrăţişezi pe cineva.

Menţine-ţi spatele drept şi priveşte drept înainte. În această poziţie o dată ajunsă trebuie să inspiri şi să încerci să menţii pieptul umflat pentru cât mai mult timp. Când simţi că stomacul tău se contractă concentrează-te şi menţine această poziţie timp de câteva secunde

Timp de 10 secunde este bine să îţi ţii respiraţia şi apoi să revii la poziţia iniţială expirând lent.

După 20 de secunde de pauză poţi să reiei exerciţiul.

În cât timp se văd rezultatele?

Pentru a te bucura de efectele benefice ale acestei terapii trebuie să fii consecvent. Tehnica hipopresivă ar fi ideal să o practici de două ori pe zi, să te hidratezi corespunzător şi să nu sari peste mese.

După o lună te vei putea mândri cu un abdomen mult mai tonifiat.