Exerciţii rapide de relaxare

1 2 jpg jpeg

Pentru a te putea bucura de tot ceea ce te înconjoară nu îţi trebuie foarte mult timp, în schimb îţi ia foarte mult timp să te hotărăşti să începi.

Îndiferent că te afli acasă sau la birou de câte ori simţi că nu mai poţi sau că oboseala te împiedică sa îţi duci sarcinile la bun sfârşit apelează la aceste mici trucuri pentru a te relaxa, detensiona şi revigora.

Joacă-te cu părul tău

Nu, nu este o glumă, dacă alegi să îţi treci degetele prin păr indiferent că aceasta este scurt sau lung, masează cu toate degetele pielea capului iar relaxarea se va instala de la sine.

Masajul scalpului chiar şi pentru câteva secunde este tot ce ai nevoie într-o zi agitată. Modalitatea bună de a te detaşa, va accentua microcirculaţia la nivelul scalpului, beneficiu ce se va observa şi în randamentul tău ulterior.

Autosugestia

Dacă nici tu nu te încurajezi atunci cine să o facă? Chiar dacă există persoane care aseamănă autosugestia cu o păcăleală, aceasta funcţionează de fiecare dată deoarece este o energie creată de tine care se propagă.

Afirmaţiile pozitive cu cât sunt mai des rostite şi mai scurte cu atât sunt mai eficiente. Mesaje precum :„ Sunt bine!”, „Sunt relaxat!”, rostite în orice moment al zilei funcţionează.

Încearcă să te rupi puţin câte puţin din toate tabieturile tale zilnice, inspiră profund pe nas şi expiră lent pe ură, câteva exerciţii de respiraţie te vor ajuta să îţi oxigenezi mult mai mult creierul, să te detaşezi şi să te încarci cu energie pentru a duce la bun sfârşit tot ce ţi-ai propus.

Află cât de periculoasă poate fi singurătatea pentru sănătatea ta AICI

Dă frâu liber imaginaţiei

Dacă eşti acasă alege să te întinzi pe podea cu mâinile pe lângă tine cu palmele orientate cu faţa în sus, închide ochii şi lasă imaginaţia ta să te ducă acolo unde este cazul.

Lasă toate gândurile tale să treacă pe lângă tine, vizualizează cu ochii minţii tot ceea ce îţi doreşte, călătoreşte şi detaşează-te de tot.

Dacă eşti la birou poţi să faci acest exerciţiu chiar şi stând pe scaun. Este suficient să laşi capul pe spatele spătarului de la scaunul tău de birou şi să laşi imaginaţia să îşi facă treaba.

Chiar şi 5 minute sunt suficiente pentru a te încărca cu energie.

Papucii de rezervă

Acasă poţi să mergi desculţ sau să foloseşti papucii tăi preferaţi, pufoşi, comozi care totodată îţi crează senzaţia de confort în intimitatea casei tale.

Ei bine, poţi să îţi aduci o astfel de pereche şi la birou. Atunci când ai foarte mult de muncă sau trebuie să stai peste program, asigură-te că ai o pereche de papuci care să te ajute să te detaşezi şi să te simţi comod. Odată scăpat de pantofii incomozi, încearcă mici mişcări cu degetele, fie că sunt circulare sau pendulare. Aplică presiuni pe nivelul degetelor folosind greutatea corpului, în felul acesta vei ajuta circulaţia şi te vei simţi mult mai uşurat.

Un pai cu balon

Tot ce ai nevoie pentru acest exerciţiu este un pai cu ajutorul căreia să umfli un balon. Poate îţi pare ciudat, însă inspiră pe nas şi expiră lent pe gură prin paiul la capătul căruia asigură-te că ai un balon.

Concentrându-te pe respiraţie tot corpul tău se va relaxa, se va detaşa de probleme şi astfel vei avea un randament mai bun.

Nu uita de hidratare!

De câte ori simţi că eşti prea aglomerat, opreşte-te un pic, ridică-te de scaun şi merg să bei un pahar cu apă, cu înghiţituri mici.