Exerciţii pentru creier

1 2 jpg jpeg

Pentru a te bucura de o viaţă sănătoasă este important să nu renunţi la mişcare, aceasta este vitală pentru buna funcţionare a sistemului cardiac, pentru oxigenarea creierului cât şi pentru regenerarea capilarelor. Un studiu publicat de „Journal of Physical Therapy Science”, făcut cu ajutorul unor persoane care sufereau de depresie, a scos la iveală faptul că 30 de minute de mişcare în fiecare zi combat depresia. Poţi să te bucuri de această porţie de sănătate chiar la tine acasă, tot ce trebuie să faci este să îţi achiziţionezi o bandă rulantă.

Mersul este activitatea preferată a creierului

Orice program de aerobic are un efect incredibil asupra ta. Endorfinele eliberate de creier atât în timpul, cât şi după terminarea reprizei de mişcare te menţin în formă, sănătos.

Un psihic liniştit şi bine oxigenat va ţine la distanţă bolile depresive, degenerative şi te va susţine în tot ceea ce vrei să faci.

Adrenalina şi cortizolul sunt principalii hormoni din organism responsabili cu apariţia stresului. În momentul în care nivelul lor este scăzut, mai ales din cauza lipsei mişcării, atunci apar afecţiunile specifice lor.

Orice fel de exerciţiu ce se întinde pe o durată de 45 de minute va face minuni pentru tine.

Află care sunt cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului tău AICI

Mersul pe bandă, mersul în parc sau o simplă plimbare sunt remediile potrivite pentru relaxare, oxigenare a ţesuturilor, având un impact benefic şi asupra creierului.

Orice activitate care ajută la creşterea pulsului şi la apariţia transpiraţiei trebuie integrată în viaţa ta, având un impact benefic asupra tuturor celulelor, îmbunătăţind considerabil stilul de viaţă şi longevitatea.

Antrenamentele fizice combat depresia

Un studiu publicat de „British Journal” a avut ca temă activitatea fizică la persoanele de peste 50 de ani şi a scos la iveală faptul că cele mai bune rezultate pentru creierul uman se obţin atunci când combini exerciţiile de tip cardio cu acelea de rezistenţă. Astfel, după 12 săptămâni în care specialistul a monitorizat acest program de activitate, el a ajuns la concluzia că în felul aceasta poţi avea grijă de creierul tău şi totodată de sănătatea ta.

Mişcarea aduce buna dispoziţie

Doar câteva minute de plimbat cu bicicleta sau de plimbat prin parc sunt suficiente pentru a avea o stare de bine. Practic, mişcarea reprezintă cheia ce activează întregul corp.

O bună circulaţie sangvină ce se obţine atât în timpul, cât şi imediat după încetarea activităţii fizice este secretul sănătăţii.

Bineînţeles, şi alimentaţia trebuie să fie în ton cu efortul fizic depus, deoarece reprezintă combustibilul principal.

Poţi să faci mişcare oriunde, acasă la tine, la birou în timp ce stai pe scaun poţi să îţi contractezi musculatură şi să îţi lucrezi mintea printr-o gândire pozitivă.

Relaxarea care apare apoi este un proces normal, natural şi benefic mai ales dacă nu prea reuşeşti să te odihneşti noaptea.

Ştiai că...

... există nişte teorii conform cărora creierul bărbatului cântăreşte 1,4 kg, iar al femeii 1,26 kg?

...în creierul uman sunt peste 100 de milioane de neuroni?

...unei bacterii îi trebuie un maxim de 20 de minute să se multiplice?

...mişcarea regulată ajută creierul să memoreze mai uşor?

...inima este cel mai harnic muşchi din corp?