De ce ar trebui să folosești o cremă SPF cu antioxidanți pe tot parcursul anului?

image

Aplicarea unei creme SPF pe tot parcursul anului este foarte importantă, pentru că protejează pielea de radiațiile dăunătoare UV. Chiar și în sezonul de toamnă, radiațiile UV pot afecta pielea în mai multe moduri. Potrivit cercetătorilor, radiațiile UV creează o formă de inflamație asupra pielii care inhibă procesul ei natural de regenerare. În plus, radiațiile ultraviolete sunt o cauză a îmbătrânirii premature a pielii, mai ales pe față și pot duce la decolorarea pielii, la apariția ridurilor și a petelor pigmentare.

Prin urmare, din rutina de îngrijire zilnică trebuie să facă parte și aplicarea unei creme cu SPF adecvat de protecție împotriva soarelui. În plus, pielea trebuie verificată zilnic, pentru a identifica la timp anumite imperfecțiuni, semne produse de radiațiile UV.

Combinarea antioxidanților cu SPF poate ajuta la minimizarea daunelor solare!

Toamna, soarele este încă destul de puternic și emite raze UVA și UVB. Prin urmare, atunci când ieși la aer curat în acest sezon, nu uita să-ți protejezi pielea de soare.

Dacă ai tenul gras poți renunța la crema hidratantă de dimineață, însă nu pleca fără să aplici o protecție solară SPF 50. Asta înseamnă să ai o doză sănătoasă de protecție solară, care te va ajuta să ai pielea mai frumoasă, mai sănătoasă și strălucitoare. Conform experților, un produs cu SPF 50 este eficient, deoarece filtrează până la 98% din radiațiile UVB (ce sunt responsabile și de arsurile solare).

image

Pentru a reduce daunele solare, alege un produs cu SPF și antioxidanți. Potrivit dermatologilor, unele raze ultraviolete trec de SPF și de aceea este nevoie și de antioxidanți. Aceștia luptă împotriva radicalilor liberi și completează protecția cremei cu SPF împotriva daunelor solare.

Antioxidanții – precum este vitamina C – perturbă reacțiile cauzate de radiațiile UV asupra pielii și protejează țesutul cutanat de daune. Astfel de produse sunt de brand și fac parte din gama de cosmetice profesionale pentru îngrijirea pielii și a tenului. Ele includ și stick-uri cu SPF care sunt practice, ușor de aplicat pe piele.

Se poate alege o cremă cu SPF și antioxidanți care să ofere o protecție solară optimă împotriva radiațiilor solare nocive. În general, un produs de brand are ingrediente naturale ce sunt bine tolerate chiar și de pielea sensibilă, are un pH între 7.0 și 8.5, iar în plus hrănește și hidratează pielea. Poate conține acid hialuronic cu efect hidratant, alantoină cu efect calmat, antioxidanți puternici, complex de acid oleic și acid linoleic cu efect benefic asupra barierei epidermice.    

Toamna poți avea tenul frumos și lipsit de imperfecțiuni destul de ușor dacă folosești o cremă cu SPF care oferă și protecție solară și îngrijire împotriva hiperpigmentării. Aceasta poate avea ingrediente – precum niacinamidă, glicerină – care previn deteriorarea celulară cauzată de radiațiile ultraviolete. Ea trebuie să fie cu SPF 50 și să aibă o formulă special concepută pentru protecție cu spectru larg și împotriva radiațiilor și a poluării.

Vitaminele C și E au proprietăți antioxidante și se folosesc în produsele de brand cu SPF pentru reducerea petelor pigmentare și uniformizarea nuanței pielii. De asemenea, cremele pot avea tehnologii de filtrare XL-PROTECT, care protejează foarte bine pielea împotriva radiațiilor UVA și UVB. Glicerina este un alt ingredient ce apare frecvent în cremele cu SPF, deoarece ea netezește tenul, promovează hidratarea tenului, susține bariera naturală de protecție a pielii.

Și buzele au nevoie de protecție ridicată în orice anotimp al anului, de aceea producătorii au creat balsamuri de buze pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru îngrijirea pielii sensibile. Acestea hidratează profund, au efect nutritiv, protejează buzele de efectele razelor ultraviolete și al altor influențe externe.