Cum trat─âm acneea de pe corp

1 2 jpg jpeg

Acneea este o afec┼úiune frecvent ├«nt├ólnit─â ├«n cazul adolescen┼úilor, ├«ns─â nu este exclus ca ea s─â apar─â ┼či la adul┼úii de peste 25-30 de ani.

În cazul de faţă, vom discuta despre acneea atât de inestetică apărută în zona feselor. Debra Jaliman, medic dermatolog, explică exact cauza apariţiei acestor inflamaţii: foliculita.

,,Co┼čurile ap─ârute pe zona feselor sunt rezultatul celulelor moarte de la nivelul pielii ┼či a bacteriilor care se str├óng ├«n foliculii de p─âr'', explic─â medicul dermatolog. ├Än plus, specialistul sus┼úine c─â femeile care practic─â un sport sau care poart─â ├«mbr─âc─âminte sau lenjerie str├ómte, din materiale sintetice, sunt mult mai predispuse apari┼úiei acestui tip de afec┼úiune.

Iată cum poţi trata acneea de pe corp cu ajutorul soluţiilor propuse de medicul dermatolog Debra Jaliman!

Cum trat─âm acneea de pe corp - alege un produs pe baz─â de benzoil peroxid

Pentru a diminua inflama┼úiile ro┼čiatice de la nivelul pielii, Jaliman recomand─â folosirea unui produs de cur─â┼úare pe baz─â de benzoil peroxid. De┼či acest ingredient este folosit ├«n mod normal ca un tratament ┼čoc aplicat doar pe zonele inflamate, aceast─â substan┼ú─â activ─â este extrem de eficient─â ├«n tratarea ┼či vindecarea foliculitei: usuc─â ┼či ajut─â la desprinderea celulelor moarte care ├«nfund─â foliculii.

Cum trat─âm acneea de pe corp - acid salicilic

Acest acid beta-hidroxilic este un puternic exfoliant, care me┼úine porii cura┼úi. Acidul salicilic este un ingredient activ ce se reg─âse┼čte ├«n compozi┼úia aspirinei ┼či are propriet─â┼úi antiinflamatoare.

Astfel, po┼úi preveni ┼či trata acneea ap─ârut─â ├«n zona feselor cur─â┼ú├ónd zona afectat─â cu o dischet─â demachiant─â pe care ai aplicat anterior acid salicilic (zdrobe┼čte 2-3 aspirine ┼či amestec─â cu pu┼úin─â ap─â pentru a forma o past─â). Repet─â opera┼úiunea de c├óteva ori pe s─âpt─âm├ón─â, pentru a fi sigur─â c─â dezinfectezi fiecare folicul ├«n parte.

Cum tratăm acneea de pe corp - loţiune de corp cu acid lactic

Debra Jaliman recomand─â hidratarea pielii afectate folosind o lo┼úiune de corp pe baz─â de acid lactic, substan┼úa av├ónd rolul de a exfolia delicat pielea ┼či de a elimina sup─âr─âtoarele inflama┼úii.

Cum trat─âm acneea de pe corp - du┼čul este obligatoriu dup─â antrenamentul la sal─â

De asemenea, este recomandat ca dup─â fiecare sesiune la sal─â s─â scapi de echipamentul de sport ├«n care ai transpirat, plin de bacterii, de altfel, un alt obicei d─âun─âtor care provoac─â apari┼úia co┼čurilor ├«n zona feselor.

Totodat─â, du┼čul este obligatoriu, la fel ca ┼či folosirea unui burete de tip luf─â, care ajut─â la exfolierea delicat─â a pielii ┼či pre├«nt├ómpin─â formarea celulelor moarte la nivelul pielii.