Cum tratăm acneea de pe corp

1 2 jpg jpeg

Acneea este o afecţiune frecvent întâlnită în cazul adolescenţilor, însă nu este exclus ca ea să apară şi la adulţii de peste 25-30 de ani.

În cazul de faţă, vom discuta despre acneea atât de inestetică apărută în zona feselor. Debra Jaliman, medic dermatolog, explică exact cauza apariţiei acestor inflamaţii: foliculita.

,,Coşurile apărute pe zona feselor sunt rezultatul celulelor moarte de la nivelul pielii şi a bacteriilor care se strâng în foliculii de păr'', explică medicul dermatolog. În plus, specialistul susţine că femeile care practică un sport sau care poartă îmbrăcăminte sau lenjerie strâmte, din materiale sintetice, sunt mult mai predispuse apariţiei acestui tip de afecţiune.

Iată cum poţi trata acneea de pe corp cu ajutorul soluţiilor propuse de medicul dermatolog Debra Jaliman!

Cum tratăm acneea de pe corp - alege un produs pe bază de benzoil peroxid

Pentru a diminua inflamaţiile roşiatice de la nivelul pielii, Jaliman recomandă folosirea unui produs de curăţare pe bază de benzoil peroxid. Deşi acest ingredient este folosit în mod normal ca un tratament şoc aplicat doar pe zonele inflamate, această substanţă activă este extrem de eficientă în tratarea şi vindecarea foliculitei: usucă şi ajută la desprinderea celulelor moarte care înfundă foliculii.

Cum tratăm acneea de pe corp - acid salicilic

Acest acid beta-hidroxilic este un puternic exfoliant, care meţine porii curaţi. Acidul salicilic este un ingredient activ ce se regăseşte în compoziţia aspirinei şi are proprietăţi antiinflamatoare.

Astfel, poţi preveni şi trata acneea apărută în zona feselor curăţând zona afectată cu o dischetă demachiantă pe care ai aplicat anterior acid salicilic (zdrobeşte 2-3 aspirine şi amestecă cu puţină apă pentru a forma o pastă). Repetă operaţiunea de câteva ori pe săptămână, pentru a fi sigură că dezinfectezi fiecare folicul în parte.

Cum tratăm acneea de pe corp - loţiune de corp cu acid lactic

Debra Jaliman recomandă hidratarea pielii afectate folosind o loţiune de corp pe bază de acid lactic, substanţa având rolul de a exfolia delicat pielea şi de a elimina supărătoarele inflamaţii.

Cum tratăm acneea de pe corp - duşul este obligatoriu după antrenamentul la sală

De asemenea, este recomandat ca după fiecare sesiune la sală să scapi de echipamentul de sport în care ai transpirat, plin de bacterii, de altfel, un alt obicei dăunător care provoacă apariţia coşurilor în zona feselor.

Totodată, duşul este obligatoriu, la fel ca şi folosirea unui burete de tip lufă, care ajută la exfolierea delicată a pielii şi preîntâmpină formarea celulelor moarte la nivelul pielii.