Cum scăpăm de petele maronii de pe mâini

1 2 jpg jpeg

De cele mai multe ori însă, aceste pete maronii sunt doar inestetice şi nu există motiv de îngrijorare în privinţa lor. Totuşi, există câteva remedii ieftine şi eficiente care ajută la estomparea petelor care apar pe mâini.

Cum scăpăm de petele maronii de pe mâini: aloe vera

Cu cât înaintăm în vârstă, pielea noastră este supusă mai multor agresiuni externe - soarele, lipsa hidratării, de unde şi explicaţia petelor maronii pe mâini.

Un truc de mare ajutor este să vă masaţi zilnic mâinile cu suc de aloe vera, astfel că pielea dumneavoastră va începe să se regenereze puţin câte puţin. Sucul natural de aloe vera va tonifia şi hidrata pielea mâinilor şi va atenua în timp culoarea petelor maronii.

Acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea imperfecţiunilor pielii, mai ales că previne şi îmbătrânirea prematură a acesteia.

Cum scăpăm de petele maronii de pe mâini: suc de lămâie

Sucul de lămâie este folosit încă din antichitate pentru albirea pielii, astfel că petele maronii se vor atenua puţin câte puţin. Totuşi, sucul de lămâie se va aplica doar seara, nefiind recomandată expunerea pielii la radiaţiile solare după aplicarea acestuia.

Astfel, puneţi două rondele de castravete în sucul de la o jumătate de lămâie şi apoi masaţi pielea cu feliile umezite. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi cu apă.

Cum scăpăm de petele maronii de pe mâini: oţet de mere

Oţetul de mere are numeroase utilizări, fiind un remediu eficient pentru tratarea mai multor afecţiuni, inclusiv pentru atenuarea petelor maronii de pe mâini.

Astfel, se ia o linguriţă de oţet de mere şi se amestecă cu o linguriţă din crema folosită în mod obişnuit pentru hidratarea mâinilor. Se masează mâinile cu acest amestec timp de 10-15 minute şi se lasă să acţioneze peste noapte.

Cum scăpăm de petele maronii de pe mâini: apă oxigenată

Înainte de a folosi acest remediu, e bine să ştiţi că există persoane care nu răspund bine la utilizarea apei oxigenate, care poate provoca arsuri sau iritări ale pielii.

În acest caz, modul de folosire a apei oxigenate este foarte simplu: se îmbibă o dischetă demachiantă în apă oxigenată şi se şterg mâinile până ce aceasta se absoarbe. Se lasă să acţioneze peste noapte.