Cum să-ţi prepari singură propria spumă de ras naturală

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, trei reţete de creme de ras pe care le poţi prepara acasă!

Spumă de ras clasică

Ingrediente: jumătate de ceaşcă de balsam de păr bio, jumătate de ceaşcă de şampon blând, 3 linguri de cremă de faţă, 3 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Amestecă bine într-un recipient balsamul şi şamponul şi adaugă apoi crema şi uleiul de măsline. Se agită bine ingredientele, astfel încât să se formeze o pastă omogenă. Aceasta se păstrează într-un borcan închis ermetic, care se depozitează într-un loc răcoros şi ferit de lumină.

Se aplică pe piele într-un strat subţire şi se trece cu lama de ras pentru eliminarea părului nedorit. Se clăteşte cu apă călduţă.

Spumă de ras cu ulei de cocos

: ai nevoie de 4 linguri de unt de shea, 3 linguri de ulei de cocos, 2 linguri de ulei de migdale dulci şi 12 picături de ulei esenţial demigdale.

: Untul de shea şi uleiul de cocos se încălzesc la foc mic (la bain marie) câteva minute, până la topirea untului şi se amestecă bine. Se ia amestecul de pe foc şi se încorporează uleiul de migdale dulci şi uleiul de esenţial de migdale.

Amestecul se pune într-un bol (acoperit cu folie de plastic) şi se ţine la frigider până când amestecul se întăreşte. Apoi, se scoate bolul din frigider şi se mixează cu ajutorul unui blender, care va forma o cremă groasă. Se aplică spuma ca în reţeta precedentă.

Spumă de ras cu unt de shea şi vitamina E

: ai nevoie de un sfert de cană de ulei de măsline, 3 linguri de unt de shea sau de cacao, un sfert de cană de miere, 1 capsulă de vitamina E, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de săpun lichid bio şi o lingură de argilă albă cosmetică (opţional).

: Într-o cratiţă, se topeşte untul de shea la bain marie şi se îndepărtează de pe foc când este complet topit. Apoi, se adaugă uleiul de măsline, mierea, capsula de vitamina E, bicarbonatul de sodiu, săpunul şi argila. Se amestecă totul bine, cu mâna sau cu un mixer, până se obţine un amestec omogen şi compact. Se toarnă într-un recipient de sticlă şi se foloseşte ca în reţeta descrisă anterior.

Sfat: Pentru a evita creşterea firelor sub piele, este recomandat ca cel puţin o dată pe săptămână să realizezi o exfoliere a pielii, pentru a îndepărta stratul de celule moarte şi a debloca porii, lăsând astfel pielea să respire la propriu.

Pentru a realiza exfolierea, ai nevoie de ingrediente precum zahăr brun, sare de Himalaya, mălai, zaţ de cafea sau fulgi de ovăz, în combinaţie cu 2 linguri de ulei de măsline, pentru a lăsa pielea catifelată.