Cum să-ţi prepari acasa propriul demachiant natural

1 2 jpg jpeg

O altă alternativă, care se poate dovedi la fel de eficientă şi chiar mai sănătoasă, o reprezintă cremele de curăţare realizate din ingrediente naturale şi ieftine, pe care le poţi prepara chiar la tine acasă şi care nu conţin parabeni sau alte substanţe ce pot dăuna pielii pe termen lung. Iată câteva reţete simple şi eficiente de demachiante naturale!

Demachiant cu ulei de cocos

Uleiul de cocos are proprietăţi antimicrobiene dovedite şi elimină orice urmă de sebum de pe piele, fără să o agreseze şi fără să elimine uleiurile naturale ale pielii, esenţiale pentru a menţine tenul hidratat şi neted.

Picură în palme 2-3 picături de ulei de cocos şi realizează un masaj uşor al feţei, timp de 2-3 minute. Aplică apoi un prosop cald pe faţă pentru a deschide porii şi pentru a permite uleiului de cocos să acţioneze mai profund în piele (timp de alte 2-3 minute). Şterge apoi uleiul cu acelaşi prosop, prin tamponări blânde. Acest ulei elimină inclusiv urmele de machiaj - ruj, rimel, fard etc.

Demachiant cu oţet de mere

Oţetul de mere are calitatea de a restabili pH-ul natural al pielii, întrucât are un pH foarte asemănător epidermei umane: împrospătează, elimină coşurile, previne înfundarea porilor şi hidratează tenul, fără să-l facă gras.

De altfel, oţetul de mere poate înlocui cu succes orice toner din comerţ: se amestecă o parte oţet de mere cu două părţi de apă plată şi se agită bine. Amestecul obţinut se poate pulveriza pe faţă sau se poate aplica cu o dischetă demachiantă. Se lasă să intre în piele, apoi se aplică crema obişnuită de zi cu zi.

Demachiant cu miere şi suc de lămâie

Combinaţia de miere şi suc de lămâie curăţă blând pielea şi o hidratează. Acodul citric din lămâie omoară bacteriile ce provoacă acnee, desfundă porii, elimină celulele moarte, în timp ce mierea are acţiune antibacteriană şi previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Amestecă 2 linguriţe de miere cu o lingură de suc de lămâie (proaspăt stors). Încălzeşte amestecul între degete şi aplică-l uniform pe faţă, într-un strat subţire. Tenul se va spăla cu apă călduţă abia când amestecul va fi complet uscat.

Demachiant cu iaurt

Iaurtul natural este ideal pentru curăţarea tenului, fiind bogat în proteine şi acid lactic, care ajută la curăţarea în profunzime a pielii în timp ce o exfoliază blând. În plus, proteinele din iaurt hidratează şi ajută la micşorarea porilor, în timp ce ,,îmblânzesc'' ridurile fine.

Pentru a realiza o demachiere ca la carte, aplică un strat subţire de iaurt natural pe faţă şi masează blând pielea folosind buricele degetelor. Lasă iaurtul să acţioneze câteva minute, apoi îndepărtează cu apă călduţă. Iaurtul va elimina orice urmă de murdărie sau de machiaj.