Cum să te trezeşti plin de energie dimineaţa

1 2 jpg jpeg

Hidratează-te

După o noapte de somn, organismul este deshidratat, astfel că trebuie să înlocuieşti toate lichidele pierdute. Bea imediat ce te-ai trezit un pahar de apă călduţă în care ai adăugat miere şi suc de lămâie. Apa va acţiona precum un ceas deşteptător asupra corpului, ajutându-te să te concentrezi şi să scapi de oboseală.

Nu trişa cu ora de trezire

Înainte de a merge la culcare, pune ceasul să sune la o oră stabilită şi respectă acea oră, fără să mai amâni cu cinci minute trezirea. De asemenea, este indicat să te culci la aceeaşi oră, nu mai târziu de ora 23.00. În felul acesta, creierul tău va fi ,,programat'' să se trezească, iar tu te vei simţi mult mai odihnit.

Mai multă culoare

Culorile vibrante au un efect pozitiv asupra psihicului şi a nivelului de energie. Decorează-ţi dormitorul cu draperii colorate, vopseşte tavanul într-o culoare puternică sau îmbracă-ţi patul într-o cuvertură veselă, care să te anime.

De asemenea, nu dormi cu draperiile trase şi lasă primele raze ale soarelui să-ţi dea semnalul de trezire.

Fă-ţi un ritual dimineaţa

Încearcă să ai măcar o oră pentru tine dimineaţa, înainte de a pleca la serviciu: pune muzica preferată, fă un duş care să te energizeze, aprinde un beţişor parfumat şi cel mai important, răsfaţă-te cu un mic dejun foarte bun şi o cană de cafea.

Fă sport

Poţi alege cateva exercitii usoare de inviorare, yoga sau aerobic. Garantat vei fi plin de energie dupa aceea.