Cum să scapi definitiv de punctele negre

Cum scapi rapid de punctele negre jpeg

Aşa cum probabil ai observat deja, punctele negre apar mai ales în zona bărbiei, a nasului şi pe frunte, din cauza acumulării de sebum ce blochează porii pielii.

Iată câteva sfaturi despre cum să scapi definitiv de punctele negre:

Regim alimentar împotriva impurităţilor

Punctele negre nu sunt altceva decât toxine pe care corpul le elimină prin piele. Aceste impurităţi sunt adesea rezultatul unei alimentaţii nesănătoase, bogată în grăsimi nocive.

Pentru a avea pielea curată, este recomandat să elimini din dietă anumite produse alimentare precum:

- carnea roşie; - produsele lactacte cu un nivel ridicat de grăsimi, cum ar fi laptele integral, brânzeturile moi, smântâna, frişca etc; - alimentele prăjite, semi-preparatele şi mâncarea de tip fast-food;

Este important, de asemenea, să consumi mai puţin zahăr şi făină rafinată. În acest fel, corpul tău va scăpa de toxine. În schimb, poţi include în alimentaţia ta mai multe fructe şi legume:

- fructe şi legume proaspete în salate şi sub formă de sucuri;

- fructe şi seminţe uscate;

- cereale integrale;

- alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de cocos, avocado, peşte etc.

Pentru a scapa de punctele negre hidratează-ţi corpul

Unul dintre cele mai simple şi economice moduri de a-ţi curăţa pielea din interior şi de a preveni astfel apariţia punctelor negre este să bei apă pe tot parcursul zilei. O bună hidratare a organismului înseamnă să consumi cel puţin un litru şi jumătate de apă zilnic, adică minimum 6-8 pahare de apă.

De altfel, îţi poţi începe ziua cu două pahare de apă băute pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de a lua micul dejun. Poţi adăga şi câţiva stropi de lămâie, întrucât aceasta are proprietăţi purificatoare şi de curăţare.

Aplică un exfoliant natural pentru a scapa de punctele negre

Pe măsură ce organismul se adaptează la noul regim de viaţă, ne putem curăţa pielea aplicând un exfoliant natural măcar o dată pe săptămână, pentru a elimina celulele moarte şi a lăsa pielea să respire.

Iată de ce ingrediente ai nevoie: gel de aloe vera, bicarbonat de sodiu şi ulei esenţial de lămâie.

Preparare: amestecă părţi egale de gel de aloe vera (proaspăt stors) şi bicarbonat de sodiu, după care adaugă 10 picături de ulei esenţial de lămâie (pentru 50 de grame de produs). Păstrează exfoliantul la frigider (nu mai mult de 2 săptămâni), într-un recipient închis ermetic.

Aplică produsul pe faţă prin mişcări blânde, circulare, evitând însă zona ochilor. Însistă în special pe zona T (frunte, nas, bărbie), apoi lasă să acţioneze 1 minut. Clăteşte apoi cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.

Remediu cu coajă de lămâie pentru puncte negre

În fiecare seară, înainte de culcare, aplică pe pielea curată coajă de lămâie răzuită. Lămâia este astringentă şi poate ajuta în timp la micşorarea porilor. În plus, conţine alfa-hidroxil, un acid care ajuta la exfolierea blanda a pielii si curatarea in profunzime a porilor, prevenind aparitia cosurilor si a punctelor negre.