Cum să obţii şi să întreţii un bronz sănătos

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă statul la plajă poate fi extrem de plăcut, trebuie să ţii cont de anumite aspecte înainte de a te expune razelor solare. În caz contrar te poţi confrunta cu arsuri solare care nu sunt deloc plăcute şi cu alte afecţiuni, cea mai gravă fiind cancerul de piele.

Gomajul înainte de toate

O piele frumoasă şi sănătoase are nevoie în mod constant de o igienă corespunzătoare. Gomajul este primul pas deoarece ajută la îndepărtarea celulelor moarte, activează circulaţia sangvină şi se comportă precum un masaj.

Alege una dintre variantele naturale şi sănătoase de gomaj de la zaţ de cafea cu diferite uleiuri până la cele mai abrazive dacă este cazul.

Trebuie să ţii cont că expunerea prelungită la soare are şi efecte negative asupra pielii forţând astfel procesul natural de îmbătrânire a corpului. Poţi apela şi la uleiul de cocos amestecat cu făină de porumb sau la mierea de albine pe care o poţi combina cu zaţ de cafea.

Află care sunt alimentele care te pregătesc de plajă AICI

Hidratarea este vitală

Este importantă şi hidratarea. Poţi să ai un corp hidratat prin intermediul alimentelor pe care le consumi. Alege-le pe cele care au un aport mare de apă: castravete, pepene, căpşuni, ananas, ardei.

Nu uita nici de crema de corp care trebuie aplicată în fiecare seară după duş şi mai ales după epilare. Ai nevoie de o loţiune calmantă şi intens hidratantă.

Nici cantitatea de apă pe care o bei zilnic nu trebuie neglijată. Atât înainte, în timpul cât şi după plajă ai nevoie de hidratare. Cu cât este pielea mai uscată, cu atât ai mai multe şanse să te ardă soarele mai tare.

Alege o cremă cu factor de protecţie potrivită pielii tale şi aplic-o cu cel puţin 15 minute înainte de a te expune la soare. În felul acesta, va avea timp să intre în piele şi să-ţi ofere ulterior protecţia necesară.

Aplic-o într-un strat uniform pe tot corpul, iar dacă ai stat mai mult de 2 ore la plajă, nu uita s-o reaplici. Poţi să optezi pentru produsele waterproof pentru a nu fi nevoit să te dai cu cremă ori de câte ori ieşi din apă.

De preferat ar fi să te bronzezi treptat şi să eviţi intervalul orar 11-16.

Ai grijă să se regăsească în geanta ta de plajă un spray hidratant pe care să-l aplici din când în când pe faţă.

Uleiuri esenţiale cu efect calmant

Aici amintim uleiul de jojoba, de măsline, de cocos sau de argan care îţi hrănesc şi calmează pielea după o zi de plajă. Evită să faci gomaj în zilele de plajă, pentru că pielea poate fi un pic sensibilă, motiv pentru care este recomandat să apelezi la uleiurile precizate. Uleiul de măsline va contribui la menţinerea bronzului, iar cel din seminţe de morcovi te va ajuta să obţii o culoare de indiviat.