Cum să îţi prepari acasă deodorantul

1 2 jpg jpeg

În plus, dacă te confrunţi adesea cu o piele iritată, deodorantele realizate din ingrediente naturale reprezintă cea mai bună variantă. Iată câteva reţete simple, pe care le poţi prepara chiar la tine acasă!

Cum să îţi prepari acasă deodorantul - Reţeta 1

Pentru această reţetă de deodorant, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- Un sfert ceaşcă de amidon de porumb; - Un sfert ceaşcă de bicarbonat de sodiu; - 10 picături de ulei esenţial de lavandă, eucalipt sau arbore de ceai, la alegere (au proprietăţi antibacteriene); - 10 picături de ulei esenţial de mentă sau lemn de santal (au proprietăţi antifungice); - 3 linguri de ulei de cocos; - 2 linguri de ulei de vitamina E;

Se amestecă toate ingredientele într-un castron până se formează o pastă groasă omogenă. Toarnă conţinutul într-un recipient vechi de deodorant şi depozitează-l la rece. Produsul se poate folosi după 24 de ore după ce a stat la rece. Se aplică într-un strat subţire.

Cum să îţi prepari acasă deodorantul - Reţeta 2

Pentru această reţetă de deodorant, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 3 ceşti de ulei de cocos;

- 2 ceşti de unt de Shea;

- 3 ceşti de bicarbonat de sodiu;

- 2 căni de amidon de porumb;

- câteva picături de ulei esenţial preferat pentru miros.

Într-un recipient rezistent, se încălzesc la bain-marie untul de shea şi uleiul de cocos până se topesc de tot. Ia recipientul de pe foc şi adaugă bicarbonatul de sodiu şi amidonul de porumb. Se amestecă bine, până la omogenizare şi se adaugă uleiurile esenţiale. Se lasă să se răcească, apoi se procedează ca în cazul reţetei anterioare.

Cum să îţi prepari acasă deodorantul - Reţeta 3

Această reţetă conţine mai multe ingrediente, insă rezultatul este cu adevărat extraordinar. Iată de ce ai nevoie!

- 1 lingură şi jumătate de ceară de albine;

- 1 lingură de ulei de cocos;

- Jumătate de lingură de unt de cacao;

- 15 picături de ulei esenţial de rozmarin;

- 15 picături de ulei esenţial de cimbru alb;

- 25 picături de ulei de lavandă;

- 3 picături de ulei de ricin.

Se topeşte ceara de albine la bain marie (la foc domol) şi se adaugă untul de cacao. După ce compoziţia a devenit lichidă, se adaugă uleiurile esenţiale, rând pe rând, în timp ce se amestecă bine şi compoziţia devine omogenă. Se lasă la răcit, apoi se depozitează într-un recipient vechi de deodorant. Acest deodorant se aplică pe pielea curată, în cantităţi mici.