Cum să foloseşti uleiul de măsline în îngrijirea corpului

1 2 jpg jpeg

Uleiul de măsline extravirgin conţine substanţe valoroase care încetinesc procesul de îmbătrânire, dezinflamează, hidratează şi regenerează. Iată cum îl poţi folosi! Ulei de măsline pentru piele

Piele uscată, îmbă­trâ­nită, ridată - seara, după duş, ma­sează cu o cantitate mică de ulei pie­lea corpului, mai ales braţele şi pi­cioarele, până este absorbit, apoi şter­ge surplusul printr-o tamponare uşoară cu ajutorul unui şerveţel sau prosop moale

Ten obosit, ridat, uscat - masează zil­nic, câteva minute, faţa proaspăt spălată cu ulei de măsline, timp de 2-3 săptă­mâni. Apoi trata­men­tul se face pentru întreţinere, o dată sau de 2 ori pe săptă­mână.

Buze cră­pate şi uscate - unge bu­zele, dimineaţa şi seara, cu puţin ulei de măsline.

Mâini cu pie­­le aspră şi călcâie crăpate - sea­ra, înainte de culcare, masează mâinile sau căl­câiele cu ulei de măsline, timp de câte­va minute, şi tamponează apoi cu un şer­veţel.

Ulei de măsline pentru unghii

Unghii casante şi fragile - ma­sează în fiecare seară unghiile cu ulei de măsline, apoi tamponează cu un şerveţel. De asemenea, de două ori pe săptă­mâ­nă, înmoaie unghiile timp de 20-30 de minute într-un păhărel cu ulei încălzit la aburi. În scurt timp, ele îşi vor recă­păta sănătatea.

Ulei de măsline pentru păr

Părul deteriorat, uscat sau cu vârfurile despicate se reface dacă aplici o dată pe săptămână următorul tratament: întinde de la jumătatea firelor de păr către vârfuri o cantitate mică de ulei de măsline. Se poate adău­ga şi un gălbenuş, care se amestecă bine cu ule­iul. Înfăşoară părul într-o folie de plastic, apoi cu un prosop înmuiat în apă fierbinte (bine stors) şi stai aşa timp de o oră. Clăteşte cu apă călduţă şi spală părul ca de obicei.