Cum să cureţi părul murdar fără şampon. Trucuri simple

par jpg

Majoritatea şampoanelor convenţionale conţin compuşi chimici precum parabeni sau sulfat de sodiu lauret care, în timp, deteriorează scapul şi firul de păr făcându-le mai sensibile.

În acest articol îţi vom explica cum să-ţi cureţi părul folosind ingrediente naturale precum oţetul de mere, argila sau bicarbonatul de sodiu. Iată, aşadar, câteva soluţii complet naturale dar şi rapide pentru curăţarea părului!

Argila Rhassoul

Acest tip de argilă este des folosit în ţările arabe pentru frumuseţea pielii şi a părului. Marele avantaj al argilei Rhassoul este că absoarbe impurităţile şi elimină excesul de sebum, fără să provoace iritaţii.

În plus, acest ingredient este recomandat pentru toate tipurile de păr: curăţă în profunzime, hidratează părul fără să-l îngraşe, iar în timp părul va arăta din ce în ce mai bine.

Cum se face? Ei, bine, se amestecă 2-3 linguri de pudră de argilă cu apă călduţă cât să se formeze o pastă omogenă. Aplică compoziţia obţinută pe părul umed, masează şi lasă să acţioneze 2-3 minute înainte să clăteşti părul.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit inclusiv pentru spălarea părului. Diluează o lingură de bicarbonat într-un bol cu apă călduţă şi aplică lichidul uniform doar la rădăcina firului de păr, pentru a preveni uscarea excesivă a părului. Fricţionează bine scalpul şi clăteşte apoi cu apă.

Oţet de mere

Oţetul de mere este un alt ingredient miraculos utilizat atât în scopuri medicinale, cât şi pentru frumuseţe. Acesta înlocuieşte cu succes balsamul de păr şi oferă strălucire şi catifelare părului.

Diluează un sfert de pahar de oţet de mere la trei sferturi de apă şi aplică amestecul pe păr, după ce l-ai spălat cu argilă Rhassoul, bicarbonat de sodiu sau un şampon natural. Lasă să acţioneze câteva minute şi clăteşte cu apă.