Cum să arăţi cu 10 ani mai tânără

1 2 jpg jpeg

Iată cum poţi arăta mai tânără aplicând următoare trucuri de reîntinerire!

Machiajul sprâncenelor

Una dintre cele mai uşoare modalităţi de a-ţi întineri chipul este să aplici un machiaj uşor şi natural sprâncenelor. De preferat este folosirea unui creion sau fard de sprâncene în nuanţe de bej sau maro pentru definirea lor cu precizie. O sprânceană frumoasă şi mai ales corect definită va lumina faţa şi îţi va pune în evidenţă trăsăturile.

Crema hidratantă

Dacă te numeri printre persoanele care nu folosesc o cremă hidratantă pentru faţă, vei fi surprinsă de diferenţa pe care o poate avea utilizarea acestui produs.

Nu este nevoie de o cremă scumpă, ci de una hidratantă, care să prevină uscarea tenului şi debutul precoce al ridurilor. De asemenea, crema trebuie să aibă şi factor de protecţie.

Parfumul

Renunţă la notele grele şi dulcege de parfum, cum ar fi cele de trandafir. Alege un parfum cu note fresh, proaspete de lămâie, portocală, verbină etc., care îţi vor ascunde vârsta şi te vor binedispune.

Importanţa machiajului

Pe măsură ce trec anii, simţim nevoia să acoperim semnele timpului sub un strat de machiaj. Totuşi, pentru a părea mai tânără, trebuie să pui în practică fraza ,,mai puţin înseamnă mai mult''.

Astfel, un machiaj în straturi consistente şi în tonuri puternice nu va face decât să accentueze ridurile de expresie şi să se strângă în pliurile pielii.

Machiajul ochilor

De exemplu, în loc de dermatograf negru, alege unul în tonuri de maro, gri, bej şi subliniază cu eldoar colţul din interior al pleoapei de sus şi colţul ei exterior, evi­tând să tragi conturul pe toată lun­gimea ei (doar dacă ai gene rare e necesar un contur complet).

Pentru machiajul pleoa­pe­lor foloseşte doar culori naturale, deli­cate şi transparente. Nuanţele de ne­gru, mov, albastru şi verde te îmbătrânesc cu 100 de ani. Alege paleta cuprinsă între bej şi maro, griurile deschise, nuanţele pas­telate de bleu, roz, auriu, vernil. Pre­fe­ră fardurile de ochi solide (sub for­mă de pudră compactă sau pulbere), şi nu pe cele lichide (care se aplică cu pensu­la), fiindcă ele se lipesc de pleoapă şi marchează ridurile mărunte, făcân­du-le cu mult mai vizibile.

Rimelul face ge­nele să pară mai vi­guroase şi mai lungi. Alege un rimel maro în locuil celui negru pentru a ac­centua impresia de natu­ral.

Fardul de o­braz se aplică uşor (ca un abur) pe po­meţi, către tâmple.

Machiajul buzelor

Rujul de buze ideal este cel care se aplică cu pensula. De asemenea, poţi opta pentru rujuri de buze lu­cioase (ca lacul de unghii), dar în nu­anţe potolite de corai, bej şi ma­roniu.

Mâinile, un incidiu al vârstei

Pielea mâinilor este cea mai expusă, astfel că are nevoie de o îngrijire mai atentă decât restul corpului. Pentru a le menţine tinere, protejează şi unge-le mereu cu o cremă hidratantă.

Albeşte-ţi dinţii

Dinţii albi, fără pete galbene, sunt sinonimi cu tinereţea. O vizită la medicul stomatolog şi o igienă orală corectă te vor scoate din încurcătură.

Schimbă coafura

Renunţă la pletele lungi, care sunt mai potrivite pentru o adolescentă. În plus, părul lung are tendinţa să se despice şi să se decoloreze mai repede, făcându-l şi mai greu de îngrijit.

Renunţă la lungime şi adoptă o frizură care să-ţi evidenţieze trasăturile, în nuanţe calde de blond, ciocolatiu, maroniu, care au rolul de a întineri.

Mai mult sex

Psihologii britanici au demonstrat recent că femeile şi bărbaţii care sunt activi sexual par cu 5-6 ani mai tineri decât vârsta lor biologică. Acelaşi studiu a arătat că sexul de 2-3 ori pe săptămână poate ajuta la menţinerea unui ten radiant şi luminos.