Cum să albeşti pielea coatelor şi subraţului

1 2 jpg jpeg

Transpiraţia este una din cauzele favorizante, deoarece determină fricţiunea în anumite zone care se închid astfel la culoare.

Diabetul, unele infecţii cu fungi, kilogramele în plus mai pot fi vinovate de apariţia acestei probleme. Dacă coapsele se ating în mers, zona respectivă se va pigmenta sau hiperpigmenta.

Această pigmentare are loc atât la femei cât şi la bărbaţi, indiferent de rasă şi se prezintă sub forma unor pete mai închise la culoare în anumite zone.

Consultul medical îţi poate arăta despre ce anume este vorba şi poţi afla şi mai multe informaţii utile.

Trebuie să şii cont şi de faptul că pielea de pe coate şi genunchi este mai groasă şi are mai multe straturi, aici nefiind glande care să ajute la secreţia de sebum.

Citeşte şi: Tratamente naturiste cu turmenic

Bicarbonatul de sodiu

La o parte apă pune 3 părţi de bicarbonat de sodiu şi aplică pasta astfel obţinută pe zonele mai închise la culoare timp de 5 minute.

Pentru efecte excelente apelează la acest truc de două ori pe săptămână.

Cartoful

Şi cartoful te poate ajuta la iluminarea pielii. Rade un cartof şi întinde sucul obţinut de la el pe zona unde vrei să acţioneze.

Mai poţi amesteca suc de lămâie cu suc de cartof. Lasă-l să acţioneze 15 minute. Poţi să faci acest mic ritual în fiecare zi.

Lămâia

Vitamina C are un efect revigorant asupra pielii. Poţi să tai o lămâie în două şi să freci zona afectată 5-6 minute apoi să clăteşti cu apă călduţă.

Zahărul

Un exfoliant excelent în combinaţia cu ulei de măsline, zaţ de cafea şi mălai. Poţi să îl foloseşti în fiecare zi, în felul acesta vei împiedica apariţia acestor probleme ale pielii.

Află AICI dacă eşti dependent de zahăr

Castravetele

Excelent în combinaţia cu lămâie şi turmenic. Poţi să masezi uşor zona afectată sau să laşi pur şi simplu să acţioneze 10 minute apoi clăteşti bine cu apă călduţă şi poţi să aplici o cremă intens hidratantă.