Cum repari părul ars de soare

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Nu doar organismul tău are nevoie de hidratare, şi părul tău necesită o atenţie sporită mai ales când au fost schimbări de temperatură sau te confrunţi cu temperaturi extreme.

Ritualul de îngrijire a părului trebuie să fie la fel ca cel al feţei, ai nevoie de ca pe lângă un şampon bun cu acţiune hidratantă mai ales pe perioada verii, şi de un balsam care să ajute la refacerea structurii firului de păr.

Cum îţi protejezi părul vara

Razele ultraviolete dacă te expui timp îndelungat au un efect negativ atât asupra corpului tău dar mai ales asupră părului. Acesta va deveni mai uscat, fragil, se va rupe cu uşurinţă şi va avea un aspect neglijent.

Încearcă să nu pleci de acasă fără o pălărie cu care să îţi acoperi capul, te vei feri în acest fel şi de insolaţii dar vei proteja şi părul.

Aplică apă termală din când în când pe toată suprafaţa părului tău şi nu îl strânge prea tare în celebrele cocuri sau coadă de cal. Alternează coafurile astfel încât să nu ajuţi la tocirea lui.

Află care este cel mai bun tratament pentru părul tău AICI

Radiaţiile ultraviolete distrug keratina din firele de păr

Pe lângă şamponul şi balsamul potrivit poţi să apelezi la diverse măşti de păr care să ajute la refacerea nivelului de keratină din firul de păr. Mai ales dacă părul este ars de la stat prea mult timp la soare, în special după zile întregi de plajă şi baie în mare, părul tău are nevoie de o hidratare şi un proces regenerativ consistent.

Keratina este o proteină specială care protejează firul de păr, însă această proteine este destul de sensibilă la acţiunea factorilor externi.

Masca de miere

Cea mai bună modalitate prin care să ai grijă de podoaba ta capilară este prin intermediul măştii cu miere de albine. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de miere de albine cu 2 linguri de ulei de măsline. Pasta obţinută aplic-o pe părul umed şi las-o să acţioneze 20 de minute. Apoi, clăteşte bine cu apă călduţă, şamponează şi nu uita de balsam.

Această mască este potrivită şi în cazul în care obişnuieşti să foloseşti placa sau ondulatorul frecvent.

Uleiul de măsline, secretul părului sănătos

Nu te feri să foloseşti uleiul de măsline pentru a-ţi menţine frumuseţea părului şi nu numai. Are o rază mare de acţiune, poţi să îl foloseşti pe post de demachiant, ca şi cremă de corp sau ca tratament pentru păr.

Amestecă o cană de ulei de măsline cu gălbenuşul unui ou bătut bine şi cu două linguri de miere. Masca o poţi aplica săptămânal, după prima aplicare vei putea observa efectele sale benefice. Pentru şi mai multă atenţie poţi să mai adaugi şi câteva fiole de vitamina A şi E.

Ai grijă la alimentaţie!

Toate alimentele consumate vor influenţa şi calitatea firului tău de păr. Nu uita să te hidratezi corespunzător în fiecare zi, să consumi fructe şi legume pentru a nu te confrunta cu carenţe de vitamine sau minerale. Întreg organismul tău este format din mai multe celule conectate între ele. Când la baza unei celule se produc anumite dereglări, vor fi afectate şi colegele sale. Odihneşte-te suficient şi ai grijă ca după o zi obositoare de muncă să îţi oferi câteva momente de răsfăţ în care să te bucuri măcar de o mască de păr.