Cum poţi scăpa de pungile de sub ochi

2 jpg jpeg

O regiune fără prezenţa glandelor sebacee, cea de sub ochi are o textură foarte fină pe care trebuie să o îngrijeşti minuţios pentru a evita cearcănele, ridurile de expresie şi alte semne ale oboselii.

Stilul haotic de viaţă, nopţile nedormite, viciile, stresul sau anumite probleme de sănătate ascunse se pot reflecta în zona ochilor.

Alimentaţia corespunzătoare este unul din elementele cheie pentru o stare de bine, iar ochii tăi şi pielea din jurul lor au doar de câştigat de pe urma ei.

Dieta bogată în alimente crude

Cu cât consumi mai multe fructe, legume proaspete şi lactate, linte sau cereale integrale, cu atât mai sănătos vei fi. Optează pentru legumele cu un aport mare de apă precum castravetele, dovlecelul, şi nu uita de fructe, cum sunt cireşele, pepenele roşu şi citricele.

Exerciţiile fizice făcute cu regularitate împreună cu tehnicile de respiraţie corect executate vor face cearcănele să devină o amintire. Ambele ajută la o mai bună oxigenare a creierului, la o circulaţie sangvină corespunzătoare. Vei gestiona mai bine perioadele stresante din viata ta.

Nu uita de orele de somn atât de importante pentru regenerarea organismului cât şi pentru a combate îmbătrânirea prematură.

Masajul este un aliat pentru combaterea pungilor de sub ochi. Masează zilnic zona astfel încât să nu agresezi pielea. Ai grijă să faci o demachiere corectă zilnic, atât dimineaţa, cât şi seara, apoi aplică o cremă hidratantă.

Află cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor AICI

Mască de castraveţi

Ia un castravete rece, taie-l în felii subţiri, apoi aplică-le pe faţă, mai ales pe pungile de sub ochi. În momentul în care feliile se încălzesc, înlocuieşte-le cu altele reci. Cu cât vei folosi această metodă mai des, cu atât mai vizibile şi plăcute vor fi rezultatele.

O altă modalitate este aceea prin care aplici sucul de la un castravete cu ajutorul unor dischete pe ochi şi în jurul ochilor. Pe măsură ce dischetele se încălzesc, le înlocuieşti cu altele mai reci al fel ca la feliile de castravete.

Scapă de oboseala oculară cu ajutorul roşiilor

Un aspect destul de important atunci când vine vorba de îngrijirea ochilor şi a pielii din jurul lor este acela că nu trebuie să foloseşti o cremă grasă în momentul în care faci demachierea şi nici să o lasi pe piele pe parcursul nopţii. Crema potrivită este una cu o textură non-grasă ce se absoarbe rapid în piele.

Orele petrecute în faţa calculatorului se pot şterge de pe chipul tău dacă îţi vei clăti ochii cu apă călduţă după care vei clăti cu apă rece, un duş scoţian la nivelul ochilor, care va ajuta circulaţia sagvină.

Sucul proaspăt de roşii te poate ajuta să combaţi cearcănele şi în acelaşi timp va oferi luminozitate pielii.

Poţi să apelezi şi la un amestec din pudră de turmenic şi suc proaspăt de ananas pe care să-l aplici ulterior cu ajutorul unor dischete la nivelul ochilor. În acest fel, vei diminua considerabil aspectul neplăcut al cearcănelor.

Nici cartoful nu trebuie să lipsească din ritualul tău de înfrumuseţare. Combină sucul de cartof crud şi sucul de castravete, aplică-le în jurul ochilor, astfel cearcănele negricioase vor deveni istorie. Pentru un efect sporit, adaugă şi zeama de la o lămâie! Aceasta va hrăni pielea datorită vitaminei C pe care o conţine.

Sarea combate pungile de sub ochi

Ai nevoie să amesteci 2 linguriţe de sare cu o ceşcută de apă călduţă. Înmoaie 2 dischete demachiante în acest amestec şi aplică-le la nivelul ochilor pentru 10 minute.

Clăteşte cu apă rece. Pentru un efect sporit, poţi să aplici pe ochi 2 plicuri de ceai verde, negru sau de muşeţel pentru încă 10 minute. Orice urmă de roşeaţă va dispărea, însă trebuie să eviţi aplicarea plicurilor de ceai fierbinţi, deoarece acestea vor avea efect advers în acest caz.