Cum poţi folosi sarea în tratamentele cosmetice

1 2 jpg jpeg

Iată cum poţi folosi sarea în ritualul de frumuseţe de zi cu zi!

Exfoliant pentru piele

Exfolierea este necesară cel puţin o dată pe săptămână pentru a elimina celulele moarte de la suprafaţa pielii. Astfel, pielea va deveni curată, catifelată şi va absorbi mai bine cremele hidratante. De asemenea, exfolierea previne formarea foliculitei.

Amestecă 2-3 linguri de sare cu ulei de măsline şi masează pielea prin mişcări circulare, insistând pe zonele predispuse la uscare şi îngroşare: fese, genunchi, coate. Rezultatul este cât se poate de vizibil: pielea pare să ,,respire'' şi are un aspect mai sănătos.

Bucle lejere

Dacă îţi doreşti bucle lejere fără să aplici substanţe chimice pe păr, tot ce trebuie să faci este să amesteci 10 grame de sare cu apă şi să pui amestecul obţinut într-un recipient cu pulverizator. Se aplică uniform pe părul umed şi se lasă părul să se usuce în mod natural.

Albeşte dinţii

Datorită proprietăţilor sale, sarea curăţă dinţii în profunzime şi facilitează eliminarea impurităţilor care provoacă modificări de culoare (petele galbene).

Se amestecă o parte bicarbonat de sodiu şi o parte sare şi se periază dinţii temeinic timp de 3 minute.

Unghii frumoase

Având şi proprietăţi astringente, sarea poate elimina petele galbene sau opace care apar pe unghii.

Se amestecă o linguriţă de sare cu una de bicarbonat de sodiu, apoi se adaugă sucul de la o lămâie. Se ţin unghiile în acest amestec timp de câteva minute. Tratamentul poate fi repetat ori de câte ori este necesar.

Baie terapeutica şi relaxantă

Pune 250, 500 gr, 1 kg de sare in cada si adaugă apa fierbinte, in jur de 37ºC. Nu adăuga spuma de baie, sapun, sampon sau gel de dus. Durata baii este de 20 de minute. Dupa baie, nu se clăteşte corpul cu apă de la robinet, doar se tamponează uşor cu un prosop moale. Pentru un efect relaxant, poţi adăuga cateva picaturi de ulei esential natural.

Îngrjirea tenului

Prepară o solutie salina cu o concentratie de 26%. Umezeşte o discheta de bumbac in aceasta solutie si sterge tenul de doua ori pe zi, apoi tamponează fata cu un prosop de hartie sau o disheta demachianta (pentru ca este cea mai igienica modalitate). Nu spăla fata de sare pentru ca isi pierde efectul. Efectul acestui tratament este de echilibrare si reglare a Ph-ului natural. Acest tratament este ideal pentru tenurile grase.

* Pentru aceste tratamente, îţi recomandăm să foloseşti sarea de Himalaya. Este considerată cea mai pură sare, deoarece contine toate mineralele din care este format corpul uman.