Cum îţi poate afecta gelul de unghii sănătatea! (VIDEO)

1 2 jpg jpeg

Unghiile cu gel sunt asemănătoare cu unghia naturala. Practic gelul care este pe bază de acril îmbracă unghia, dându-i un aspect natural frumos şi de durată.

Acrilul are în componenţă lichid şi pudră de monomer. Aceste substanţe formează un fel de răşină tare care dă aspectul natural al unghiei după aplicare.

Citeşte şi: Ce riscă femeile care folosesc ojă

Favorizează apariţia cancerului de piele

Este important ca, înainte să păşeşti într-un salon, să ştii că acest ritual de înfrumuseţare îţi poate pune sănătatea în pericol. Acest avertisment vine din partea dermatologilor, care atrag atenţia că aplicarea gelului pe unghii predispune la apariţia cancerului de piele.

Conform unui studiu publicat de site-ul Daily Mail, oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii New York, coordonaţi de dr. Chris Adigun, specialist în dermatologie, spun că unghiile false reprezintă pe termen lung un risc pentru sănătate: „Femeile care îşi pun unghii false din gel ar trebui să ia în considerare faptul că se expun cancerului de piele”, a declarat dr. Adigun. Specialistul a menţionat că lampa utilizată pentru a usca gelul aplicat pe unghii este cea care creşte riscul de cancer de piele, deoarece emite raze ultraviolete.

Citeşte şi: 5 paşi pentru unghii naturale şi frumoase

Îţi distrugi unghiile naturale

Aplicarea frecventă a gelului pe unghii va duce în scurt timp la măcinarea unghiilor naturale. Lumina ultravioletă provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, iar celulele naturale de cheratină sunt distruse.

„Fie că este vorba de acril, fie de gel, ambele substanţe distrug cimentul intercelular care leagă între ele cheratinocitele, celulele unghiei. O altă problemă a unghiei false este aceea că distruge zona vie de unde se hrăneşte unghia naturală, mai exact acea parte de unghie de sub cuticule”, spune prof. dr. Anca Zbranca.

Unghia naturală, odată aplicat acrilul sau gelul pe ea, nu mai respiră, şi, asemeni părului, se usucă în timp, se exfoliază şi cade.

Vezi mai jos cum se face aplicarea de gel pe unghie!

Costul aplicării nu este deloc mic

Un alt dezavantaj al aplicării gelului este acela al costului. Această operaţiune poate ajunge şi până la 300 de ron. Pe lângă preţ, gândeşte-te şi la faptul că trebuie să suporţi mirosul de acril din timpul aplicării, substanţă care nu este benefică pentru sănătatea ta.

Înaintea aplicării şi de fiecare dată când optezi pentru un alt model, unghia ta naturală trebuie pilită, distrugând în acest fel orice formă de protecţie a ei.