Cum alegi corect şamponul, în funcţie de tipul de păr

1 2 jpg jpeg

Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea şamponului potrivit!

Păr gras

Alege şampoane care au ca ingrediente active muşeţel, salvie, urzică, ulei de arbore de ceai, argilă verde sau ulei de lămâie. Acestea curăţă scalpul, au efect purifiant, absorb şi ţin sub control excesul de sebum. În cazul tău, spălatul părului zi de zi nu face altceva decât să sporească secreţia de sebum. Foloseşte balsam sau mască o dată pe săptămână şi aplică produsul doar pe vârfuri.

Păr uscat şi fragil

Îl recunoşti după aspectul tern, lipsa de strălucire şi dificultatea de a-l aranja. În cazul părului uscat, sebumul secretat de glandele sebacee este în cantitate prea mică pentru a putea hidrata părul până la vârfuri, de aceea, în majoritatea cazurilor, acestea se despică foarte uşor.

Optează pentru un şampon pe bază de ulei de argan, ulei de cocos, de jojoba, de migdale, miere, avocado şi panthenol, întrucât aceste ingrediente îţi vor rehidrata părul şi îi vor reface structura.

Pe lângă şampoanele cu acţiune reparatoare, fortifiantă, cele bio, pe bază de plante, sunt o alternativă excelentă. Dintre acestea le amintim pe cele cu extact din frunze de mesteacăn, muşeţel sau aloe vera.

Este în general fragil, uscat şi lipsit de strălucire. Ai nevoie de un şampon nutritiv, care să dea strălucire şi o elasticitate specifică, menită să pună în valoare frumuseţea onduleurilor.

Pentru acest tip de păr, specialiştii recomandă produse pe bază de extract de bambus, ulei de palmier sau orice alte uleiuri cu proprietăţi hrănitoare. Foloseşte o mască potrivită părului creţ şi piaptănă mereu după aplicare pentru a descurca părul şi a distribui produsul uniform.

Păr vopsit

Produsele special create oferă îngrijirea de care ai nevoie, căci hrănesc, protejează părul de efectele vopsirii şi conferă strălucire culorii. Printre ingredientele pe care trebuie să le ai în vedere când îţi alegi şamponul se numără untul de shea (menţine culoarea), ceaiul verde (protejează părul) şi uleiul de jojoba (dă strălucire).

Păr cu mătreaţă

Ai nevoie de un şampon capabil să vindece, să calmeze scalpul şi să elimine mâncărimile. Unele dintre cele mai bune ingrediente contra mătreţii sunt menta, sulful, ginsengul şi uleiul de arbore de ceai.