Creme pentru depigmentarea pielii

1 2 jpg jpeg

În mod normal, o piele sănătoasă este cea care are o culoare uniformă, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă sau din cauza expunerii la soare, melanina din piele devine instabilă şi astfel apar petele sau pistruii. Ele nu prezintă riscuri pentru sănătate, ci sunt doar inestetice pentru persoanele care ţin la aspectul lor fizic.

În astfel de situaţii, trebuie să consulţi un medic dermatolog care îţi va prescrie creme pentru depigmentare.

Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi o cremă pentru depigmentarea pielii!

Creme pentru depigmentarea pielii - cum alegi crema

În primul rând, trebuie să ştii că aceste creme conţin, în general, substanţe dure, care pot afecta şi mai mult aspectul pielii. În plus, cremele destinate depigmentării acţionează în timp, astfel că rezultatele vizibile nu vor apărea imediat. Primele efecte se vor vedea după 8-10 săptămâni de folosire.

Creme pentru depigmentarea pielii - cum acţionează

Unele creme stimulează tirozinaza, o enzima care joacă un rol important în producţia de melanină. În acest fel, petele vor capătă un aspect fad şi în timp se vor estompa, având acelaşi ton cu al pielii.

În schimb, alte creme previn concentrarea melatoninei în anumite zone ale pielii, ceea ce minimizează apariţia petelor.

Creme pentru depigmentarea pielii - ingrediente

Înainte de a achiziţiona o cremă pentru depigmentare este foarte important să citeşti cu atenţie ingredientele. Există o serie de substanţe extrem de benefice pentru piele precum hidrochinonă, vitamina C, acid kojic sau extracte de soia.

De asemenea, sunt recomandate loţiunile care conţin acid azelaic, corticosteroizi sau acid salicilic.

Sfat: Atunci când foloseşti creme pentru depigmentare, este extrem de important să-ţi protejezi tenul cu creme de protecţie solară, întrucât expunerea la razele ultraviolete accentuează petele existente şi favorizează formarea de noi pete. Totodată, trebuie să aplici crema zi de zi pentru a obţine rezultate vizibile.

În cazul în care folosirea unei astfel de creme nu te atrage, poţi apela la remediile naturiste (dar ale căror efecte necesită timp şi răbdare), cum ar fi: sucul de lămâie sau ceapă, uleiul de măsline, uleiul de ricin, sucul de castravete, oţetul de mere, aloe vera etc.