Cele mai bune uleiuri naturale în tratamentele cosmetice

1 2 jpg jpeg

Important este ca aceste uleiuri să fie 100% pure şi de calitate. Le găseşti în plafaruri, magazine naturiste sau farmacii.

Cel mai bun moment pentru a aplica aceste uleiuri este seara. Iată, aşadar, care sunt cele mai eficiente uleiuri cu utilizare cosmetică!

Uleiul de măsline - are efect hi­­dratant şi nutritiv asupra pielii şi păru­lui, întârzie îmbătrânirea şi le re­vi­gorează. Este potrivit pentru trata­rea tenului şi corpului cu piele uscată, iritată, sensibilă, crăpată, a părului tern, lipsit de strălucire şi a unghiilor fragile.

Uleiul de ricin - este bine­cu­noscut efectul său asupra părului, ge­nelor şi sprâncenelor, pe care le înde­seşte, le fortifică şi le stimulează creş­terea. Păstrează unghiile sănătoase şi vindecă pielea uscată şi crăpată.

Uleiul de macadamia - are efect emolient şi hrănitor, catifelează şi re­ge­nerează pielea, se potriveşte chiar şi tenului gras sau mixt, ,,îmblânzeşte" ridurile, vergeturile şi cicatricele.

Uleiul de migdale - este un ulei delicat, emolient, potrivit pentru orice tip de piele, în special cea uscată, sensibilă sau pentru pielea din jurul ochilor.

Uleiul de argan - previne şi întârzie efec­tele înaintării în vârstă, întinde pie­lea îmbătrânită şi ternă şi îi redă elas­ti­citatea, tonusul şi supleţea, readu­ce la viaţă părul degradat şi întăreşte un­ghiile casante.

Uleiul din seminţe de stru­guri - un ulei fin, care intră uşor în piele, hră­nitor, revitalizant, restructu­rant. Face minuni în cazul tenului gras sau mixt, al pielii mature, îmbătrânite, deteriorate, şi este excelent împotriva ridurilor din jurul ochilor.

Uleiul de jojoba - are un efect de menţinere a supleţii şi elasticităţii pielii şi face minuni în cazul pielii de­vita­lizate, fragile, ridate, uscate, împo­triva ridurilor din jurul ochilor. Este foarte bun şi pentru tenul gras sau mixt şi pentru îngrijirea părului.

Uleiul de germeni de grâu - este "campionul" tonifierii şi redării fer­mităţii pielii, prin proprietăţile sale nu­tritive şi protectoare. Este potrivit pen­tru pielea matură sau îmbătrânită, pen­tru redarea supleţii sânilor, decol­teului, gâtului, pentru revigorarea şi întărirea părului şi a unghiilor.

Uleiul de primulă - regenerant, restructurant, sus­­ţine elasticitatea pielii şi este printre cele mai eficiente produse pentru pre­venirea şi ameliorarea ridurilor, a pielii uscate şi îmbătrânite. Este, de aseme­nea, foarte bun pentru a păstra pielea întinsă în jurul ochilor şi a calma irita­ţiile.