Ce se întâmplă dacă dormi cu părul ud

1 2 jpg jpeg

Imediat după ce te-ai spălat pe cap, indiferent de lungimea părului este necesar să îl usuci pentru a evita apariţia anumitor probleme de sănătate dintre care aminţim:

Dureri de cap

În momentul în care ai părul ud, imediat după baie porii mai rămân un pic deschişi, iar orice masă de aer rece care trece pe lângă tine te poate afecta, mai ales că în timpul somnului temperatura corpului creste, iar tu dacă îţi ţii părul în prosop, diferenţele de temperatură vor favoriza de asemenea apariţia durerilor de cap.

Află care este cel mai bun tratament pentru păr deteriorat AICI

Mai multe fire de păr rupte

Este indicat ca imediat după baie să nu îţi piepteni părul sau să nu îl ţii prins în turban deoarece acum este momentul în care se poate rupe cel mai uşor. În cazul în care adormi cu el umed, dimineaţa s-ar putea, mai mult ca sigur să te chinui un pic să îl piepteni, mai ales dacă lungimea lui depăşeşte linia umerilor.

Riscul de infecţie creşte

Perna ta acumulează foarte multe bacterii, motiv pentru care se recomandă schimbarea lenjeriei de pat cât mai des. Părul şi prosopul ud contribuie la apariţia bacteriilor pe pernă sporind astfel şansele de a dezvolta o infecţie.

Din cauza umidităţii de la nivelul scalpului, este posibil să apară senzaţia de mâncărime la nivelul scalpului şi eventual să te confrunţi cu descuamarea scalpului pe alocuri.

Durerile musculare

Faptul că părul are o temperatură diferită faţă de temperatura corpului reprezintă un motiv serios pentru care este posibil să te confrunţi cu dureri musculare, paralizie la nivelul feţei, a cefei sau chiar a întregului corp.

Citeşte şi: Cele mai frecvente dureri musculare

Nu doar muşchii vor fi afectaţi de această decizie a ta ci şi dantura. Orice diferenţă de temperatură poate provoca o sensibilitate dentară, aşa ca mai bine eviţi să te culci având părul umed.

Nu pleca niciodată cu părul umed din casă, riscul este acelaşi ca în situaţia în care adormi fără să îl usuci.

Apelează la un pieptene de os, este mult mai bun pentru a proteja firele de păr să nu le rupi.