Ce să mănânci pentru a ţine la distanţă ţânţarii

1 2 jpg jpeg

Orice problemă are cel puţin o soluţie. Astfel că pentru vremea caniculară ai la dispoziţie fructe, legume, haine lejere de in, posibilitatea de a merge la piscină sau de a da drumul la aerul condiţionat.

Ţânţarii pot fi şi ei ţinuţi la distanţă, cercetătorii sunt de părere că un consum constant de alimente bogate în vitamina B1 ajută la susţinerea imunităţii dar te fereşte şi de ţânţari.

Vitamina B1 modifică mirosul pielii

Una dintre vitaminele hidrosolubile, se elimină atât prin urină cât şi prin transpiraţie, având puterea de a ţine insectele la distanţă de pielea ta.

Regăseşti aceată vitamină în alimente precum orez, varză kale, ouă, sparanghel sau ficat.

Află cât de dăunători sunt ţânţarii şi căpuşele AICI

Persoane predispuse ţânţarilor

Deşi se credea până de curând că atragi ţânţarii dacă ai o anumită grupă se sânge, în special grupa zero, însă cercetătorii afirmă faptul că printre persoanele predispuse la atacul ţânţarilor se regăsesc femeile gravide, deoarece aceastea elimină mai mult dioxid de carbon. Dixidul de carbon fiind un fel de feromon pentru aceste insecte.

Nici sportivii nu scapă de aceşti inamici, mai ales pentru că atunci când faci sport muşchii produc de două ori mai mult acid lactic, iar ţânţarii simt asta, te vei transforma într-o pradă absolut delicioasă pentru ei.

Dacă obişnuieşti să ieşi la terasă vară şi să savurezi o bere cu prietenii tăi, mai gândeşte-te odată, alcoolul ingerat va crea mediul propice pentru ca micile insecte să înceapă un adevărat război.

Plante care ţin ţânţarii la distanţă

Dacă vrei să te bucuri de o bere rece la tine acasă şi să nu cazi pradă acestor insecte asigură-te că ai o mână de busuioc într-o vază. Mirosul acestei plante este considerat a fi toxic atât pentru muşte cât şi pentru ţânţari. O altă variantă ar fi să zdrobeşti câteva frunze de mentă sau să ai câteva fire de mentă cultivate într-un vas pe care să îl plasezi în colţul camerei. Vei obţine un aer proaspăt şi plăcut parfumat care va fi ferit de insecte şi te vei putea odihni corespunzător. Nici rozmarinul nu este de trecut cu vederea, aroma sa îţi va proteja trupul şi casa de dăunători. În cazul în care nu ai plantele la îndemână alege să pui în practică principiul aromoterapiei, achiziţionează uleiurile esenţiale din aceste plante şi pune o lumânare sub ulei să ardă.

Mirosul degajat îţi va oferi efectul necesar garantat.

Cea mai puţin agreată plantă pentru această situaţie este usturoiul, fie că alege să pui în dulap sau la uşi câţiva cătei de usturoi sau alege să îi consumi la masă, ţine cont că şi aceast truc funcţionează.