Ce afecţiuni poţi trata cu lapte matern

1 2 jpg jpeg

Poate nu ştiai dar laptele matern poate fi cu succes atât în scop medicinal, culinar cât şi cosmetic. Datorită multitudinii de nutrimenţi din componenţa lui , poate fi şi un leac pentru diverse afecţiuni.

Infecţii auriculare

Dacă bebeluşul tău are probleme cu urechile, este indicat să picuri cu o pipetă puţin lapte matern. În felul acesta nu va mai fi nevoie să apelezi la antibiotice. Repetă această terapie la 2-3 ore şi vei vedea cum urechea celui mic se va vindeca.

Află ce beneficii are alăptarea asupra inteligenţei bebeluşului tău AICI

Arsuri solare

Pielea bebeluşului este foarte sensibilă, iar în cazul în care ai stat prea mult timp cu el în soare poţi să tamponezi cu un disc demachiant îmbibat cu lapte matern zona afectată şi vei grăbi astfel vindecarea zonei, calmând durerea şi disconfortul.

Dermatita seboreică

O problemă întâlnită adesea la cei mici, dermatita seboreică, duce la formarea pe scalp şi pe faţă a unor cruste albicioase. Această afecţiune poate fi vindecată dacă masezi pielea copilaşului tău cu puţin lapte matern. Incredibil însă, laptele matern îndepărtează toate impurităţile şi lasă tenul proaspăt, curat, hidratat şi strălucitor. Mai mult de atât, are un efect miraculos şi asupra petelor de pigmentare pe care le produce sarcina. Poţi să-l foloseşti atât pentru cel mic cât şi pentru tenul tău.

Citeşte şi: Cele mai bune remedii pentru colici

Cel mai bun cicatrizant

Laptele matern este capabil să vindece toate rănile, atât cele de la iritaţiile mamelonului, până la cele ale bebeluşului. Poţi să pui comprese cu lapte matern pe sâni şi lasă-le să acţioneze 10-15 minute apoi nu te îmbraca, pentru ca laptele să acţioneze. Vei observa că vindecarea va fi extrem de rapidă. Toate zgârieturile bebeluşului, urmele operaţiei de cezariană se vor vindeca mai repede dacă ungi locul cu lapte matern.

Balsam pentru păr

Majoritatea femeilor folosesc ouă, uleiuri de toate sortimentele, însă nu ştiu că laptele matern aduce numeroase beneficii şi pentru păr. Un specialist în îngrijirea părului recomandă utilizarea laptelui matern datorită grăsimilor şi proteinelor pe care le conţine acest aliment. Cu cât este lăsat mai mult pe păr, cu atât este mai eficient în ceea ce priveşte strălucirea şi puterea firului de păr.

Săpun natural

Nu mai este nici un secret că frumoasa Cleopatra obişnuia să facă baie în lapte. Ei bine acum poţi să ai parte şi tu la tine acasă de cel mai bun ritual pentru înfrumuseţara corpului tău şi anume baia în care ai pus puţin lapte matern. Săpunul pe bază de lapte matern este vândut de câteva companii aflate la început de drum. Unele branduri folosesc şi ulei de cocos sau de măsline în compoziţia acestor săpunuri. Pielea va căpăta un aspect îngrijit, frumos, natural şi sănătos.

Indiferent că este vorba despre iritaţia de la scutece, dermatită sau mici leziuni la suprafaţa pielii, laptele matern produce minuni acolo unde ajunge.