Aspirina, ingredientul miraculos pentru piele

1 2 jpg jpeg

Nu în ultimul rând, aspirina are proprietăţi incredibile în ceea ce priveşte îngrijirea şi frumuseţea pielii: elimină acneea datorită acţiunii sale antiinflamatoare şi cicatrizante, exfoliază, diminuează petele şi elimină toate impurităţile tenului.

Iată câteva tratamente surprinzătoare cu aspirină pentru îngrijirea pielii!

Mască exfoliantă cu aspirină

Aspirina are acţiune exfoliantă, astfel că ajută la eliminarea celulelor moarte şi îmbunătăţeşte textura pielii. În plus, medicamentul înlătură excesul de grăsime şi reduce porii măriţi care generează puncte negre.

Ingrediente: 3 aspirine şi 3 linguri de apă caldă.

Preparare: Se pisează aspirina şi se amestecă energic cu apa caldă până la dizolvarea completă.

Metoda de aplicare: În primul rând, se curăţă bine tenul, apoi se aplică tratamentul masând pielea prin mişcări circulare uşoare (se evită zona ochilor). Se lasă să acţioneze 5-10 minute, apoi se clăteşte faţa cu apă călduţă.

Aplică tratamentul 1-2 ori pe săptămână dacă ai tenul normal sau gras sau o dată pe săptămână, în cazul unui ten uscat.

Mască cu aspirină şi lămâie

Masca cu aspirină şi lămâie este recomandată persoanelor care suferă de acnee, pete sau cicatrici greu de eliminat. Combinaţia de lămâie şi aspirină are acţiune astringentă şi purificatoare, eliminând bacteriile care provoacă acnee.

3 aspirine şi suc proaspăt de lămâie.

: Se pisează aspirina şi se amestecă energic cu sucul de lămâie.

Metoda de aplicare: Amestecul se aplică pe tenul curat, insistând pe zonele cu acnee. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Mască cu aspirină, iaurt şi miere

Această mască facială oferă beneficiile unui peeling, întrucât atenuează coşurile, elimină petele şi cicatricile provocate de acnee. În plus, combinaţia de aspirină, iaurt şi miere creează un produs hidratant şi revigorant, care diminuează semnele de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte tonusul pielii.

Ingrediente: 5 aspirine, 1 linguriţă de miere şi 1 lingură de iaurt natural.

: Se pisează aspirina şi se amestecă cu mierea şi iaurtul până se obţine o pastă omogenă.

Se înmoaie un prosop în apă fierbinte şi se aplică pe faţa curată pentru a deschide porii, astfel încât să pătrundă masca. Apoi, se usucă tenul şi se aplică masca în strat subţire. Se lasă 20-30 de minute şi se îndepărtează cu apă călduţă, după care se aplică o cremă hidratantă.