Arunci zaţul de la cafea? Iată cum îl poţi folosi pentru îngrijirea ta şi nu numai!

1 2 jpg jpeg

Scrub pentru corp

Masarea pielii cu zaţ de cafea pare o glumă, dar în realitate este o idee foarte bună. Amestecaţi ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea şi masaţi pielea. Sau orice ulei natural aveţi la îndemână. Zaţul de cafea tonifică pielea prin îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea producţiei de noi celule, rezultatul fiind o piele mai frumoasă şi mai catifelată.

Inamicul celulitei

Alături de un program de exerciţii regulat şi o alimentaţie sănătoasă, zaţul de cafea te ajută să scapi de aspectul neplăcut de coajă de portocală al pielii. Se amestecă zaţul de cafea cu un albuş de ou şi se aplică pe coapse, după care se înveleşte zona cu folie de plastic, se lasă să acţioneze 30 minute şi apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Bronz de vară

Se fierbe zaţul de cafea în apă (două linguri cu vârf de zaţ de cafea la o cană de apă) şi după ce s-a răcit aplică pe piele şi lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă rece. Foloseşte un ulei hrănitor şi hidratant şi repetă procedeul la fiecare duş.

Redă strălucirea părului brunet

Reîmprospătează culoarea părului şi oferă stralucire. Se fierbe zaţul în apă, iar lichidul concentrat obţinut în urma fierberii se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze cel puţin 10 minute, după care se clăteşte cu apă din abundenţă.

Elimină mirosurile neplăcute

Puneţi într-un tifon 1-2 linguri de zaţ de cafea uscat şi plasaţi săculeţul în frigider sau în cămară pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. De asemenea, zaţul de cafea desfundă chiuvetele: două linguri de zaţ împreună cu două căni de apă fiartă şi se lasă câteva zeci de minute.

Alungă insectele

Împrăştiaţi zaţul de cafea în locurile care permit pătrunderea insectelor în casă, precum şi în curte şi în grădină.