Alimentele care ajută la scăderea glicemiei

1 2 jpg jpeg

Fasolea boabe Gustoasă şi uşor de preparat, fasolea este bogată în fibre solubile, care ajută digestia, evitând ca nivelul zahărului din sânge să crească prea repede după masă. Fulgii de ovăz De asemnea, bogaţi în fibre solubile, fulgii de ovăz sunt unul dintre alimentele cele mai bune pentru digestie, ca dejun de sine stătător ori ca gustare în timpul zilei ori seara, pentru încurajarea tranzitului intestinal. Alunele Pe lângă proprietăţile lor calorice, dar şi hrănitoare, alunele sunt un aliment care ajută la scăderea glicemiei. Este bun chiar şi sub forma untului de arahide. Brânza tofu Acest aliment vegetarian este nu doar unul sănătos, dar şi dietetic, neavând deloc grăsimi, dar un gust cât se poate de savuros. Introdu acest aliment în regimul zilnic şi nu vei fi dezamăgit. Oţetul

Pe lângă aroma pe care o oferă mâncării, oţetul ajută şi la eliminarea zahărului din organism. Pentru un gust mai puţin agresiv şi mai aromat, încearcă cu încredere oţetul balsamic.

Delicioasă şi aromată, în băuturi sau în în mâncare, scorţişoara este unul dintre condimentele care te ajută să te menţii în formă, ajutând, în acelaşi timp, la normalizarea glicemiei.

Mare, zemos şi plin de vitamine, grepfrutul conţine un antioxidant ce reglează producţia de insulină a organismului.

Alimentul bun la toate, spanacul este bogat în magneziu, care menţine sub control atât presiunea arterială, cât şi valorile glicemiei.